Hoe Google Meet op te nemen

14 524

Probeer vast te leggen met Movavi Screen Recorder:

• Elk gesprek met Google Meet opnemen
  • Eenvoudige bewerkingshulpmiddelen gebruiken
  • Deel uw bestanden gemakkelijk

Als u Google Meet veel gebruikt, kan het een goed idee zijn om al uw sessies op te nemen om ze later terug te kunnen kijken. Lees verder om te leren hoe u Google Meet kunt opnemen met verschillende schermrecorders.

Programma

Het beste voor

Download

Gebruikers van een Google Suite-account of een Enterprise-plan

Geen tijdslimiet (mobiele app)

Hoe gebruik je een ingebouwde opname-optie van Google Meet

Kun je Google Meet opnemen? Google Meet staat gebruikers toe om vergaderingen op te nemen. Dat kan echter onder bepaalde voorwaarden waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. Als gebruikers Google Meet willen opnemen met een persoonlijk account, kan dat niet. Daarvoor is een Google Suite-account of een Enterprise-plan nodig. U moet eerst begrijpen wat het belangrijkste doel is van het opnemen van Google Meet. Wilt u bijvoorbeeld de inhoud van de vergadering delen met iedereen die niet bij de vergadering aanwezig was? De gespreksopname is vooral bedoeld voor anderen om later te bekijken. Google Meet biedt ook een Google Suite beheerdersaccount. Die is met name bedoeld om op te nemen. Maar niet alle deelnemers of klanten van Google Suite kunnen Google Meet gesprekken opnemen. U kunt alleen opnemen als host, als u tot hetzelfde bedrijf behoort als de organisator, of als u een account hebt in Google Suite.

Als u een Google Meet conferentie organiseert of host vanuit uw bedrijfsaccount, moet u ervoor zorgen dat u de toestemming en het recht heeft om op te nemen. U moet deze stappen volgen om de opname-optie van Google Meet te gebruiken.

1. Begin met het openen van de applicatie van Google Meet of de website op uw pc of laptop. U kunt geen conferenties of gesprekken opnemen als u deelneemt met een mobiel apparaat.

2. Selecteer Join of Start a meeting om een vergadering te starten of deel te nemen. Het gesprek wordt gestart. Als u gastheer bent van de conferentie of vergadering, klikt u op Start.

3. Als u lid bent, klikt u op Deelnemen.

4. Om op te nemen, klikt u op Meer.

5. Kies Vergadering opnemen op het scherm.

6. Uw opname zal starten.

7. U kunt de opname op elk moment stoppen door op Stop te klikken. Als alle deelnemers de vergadering verlaten, stopt de opname.

U kunt uw opnames alleen vinden in uw Google Drive onder de map Meet Recordings als u de organisator of host van de vergadering bent. Iedereen die de opname start en stopt krijgt een link die gedeeld kan worden. Uw opname is in MP4 formaat.

Hoe een vergadering opnemen in Google Meet met Movavi Screen Recorder

Het beste voor: Hoogwaardige video's opnemen

OS: Windows, macOS

Prijs: Gratis proefversie, volledige versie voor $44.95/jaar of $59.95/levenslang

Beoordeling G2: 4,5 van de 5, 50 beoordelingen

Movavi Screen Recorder is een geweldige keuze als u uw vergaderingen in Google Meet wilt opnemen. U kunt online gesprekken en andere schermactiviteiten vastleggen zonder gedoe. Gebruikers kunnen eenvoudig de opnameparameters instellen en hun opname-instellingen aanpassen. Bovendien kunt u uw opnames bijsnijden voordat u ze opslaat.

Belangrijkste kenmerken:

• Opnemen in hoge kwaliteit

• Het hele scherm of een deel ervan vastleggen

• Eenvoudige bewerkingstools

Voordelen:

• Zeer gemakkelijk te gebruiken

• Iedereen kan een vergadering opnemen

• U kunt uw opnames bijsnijden

Nadelen:

• Beperkingen van de gratis proefperiode

Zo neem je vergaderingen op in Google Meet:

1. Download het installatiebestand en installeer het programma.

2. Klik op Schermopname en positioneer het opnamekader.

3. Pas uw parameters naar behoefte aan: zorg ervoor dat de pictogrammen Systeemaudio en Microfoon groen gemarkeerd zijn.

4. Klik op REC om de opname te starten.

5. Klik op Stop als u tevreden bent met de opname.

6. Klik op Exporteren om uw opname op te slaan. Specificeer de opslagopties en klik op Opslaan.

Een vergadering online opnemen

Het beste voor: Hoge privacy

OS: Elk (web-gebaseerd)

Prijs: Gratis, volledige versie voor $9.95/maand

Trustpilot beoordeling: 4,7 van 5, 610 beoordelingen

Screencapture.com is een eenvoudig te gebruiken schermopnametool waarmee u uw Google Meet-vergaderingen kunt opnemen. Gebruikers kunnen elk tabblad opnemen. Als u zich zorgen maakt over uw privacy, kunt u dit ook in de incognitomodus gebruiken. Naast het gebruik van de incognitomodus, is het programma zelf behoorlijk veilig. Niemand kan uw opnames zien totdat u ze deelt. De gratis versie wordt geleverd met watermerken, wat een beetje vervelend kan zijn.

Belangrijkste kenmerken:

• Gebruiksvriendelijke UI

• Uw scherm opnemen met audio

• Aparte webcam opname

Voordelen:

• Probleemloos opnemen

• Hoge privacy

• Snelle opnamefunctie

Nadelen:

• De gratis versie wordt geleverd met een watermerk

Volg deze stappen om te leren hoe u Google Meet op een laptop of pc kunt opnemen:

1. Begin met het openen van Screencapture.com in uw browser.
    Ga naar Screencapture.com

2. Stel uw opnameparameters in volgens uw behoeften.

3. Nadat u klaar bent met het instellen van uw parameters, klikt u op Start Recording.

4. Als u klaar bent, downloadt u de video rechtstreeks naar uw computer.

Een vergadering opnemen met een Chrome-extensie

Het beste voor: Vastleggen van elk scherm

OS: Elk OS dat Google Chrome ondersteunt

Prijs: Gratis plan, betaald plan voor $9.95/maand

Beoordeling in de Chrome Web Store: 3.2 van 5, 17 beoordelingen

Is het mogelijk om uw vergadering vast te leggen zonder de browser te verlaten? Zeker! U kunt elk venster, scherm of tabblad vastleggen met één klik met Movavi Screen Recorder voor Chrome. Het is een gratis applicatie bedoeld voor de Google Chrome-browser. Het is een browser schermrecorder die volledig veilig is. Het wordt geleverd met eenvoudige instellingen en een gemakkelijke UI die iedereen kan gebruiken. Er is geen vereiste om een speciale launcher of plugin te hebben. U moet deze extensie toevoegen aan uw Chrome-browser en hetzelfde vastzetten. Ook is er geen beperking op de opnametijd. De browserextensie kan helpen om vergaderingen op te nemen als een student op een laptop.

Belangrijkste kenmerken:

• Elk scherm opnemen

• Functie om op te nemen van webcam

Voordelen:

• Geen tijdsbeperking voor opnames

• Onbeperkt aantal opnames

• Geen noodzaak om te registreren

Nadelen:

• De gratis versie wordt geleverd met een watermerk

Hier zijn de te volgen stappen om een Google Meet-sessie op te nemen op Windows 10:

1. Begin met het toevoegen van Movavi Screen Recorder voor Chrome aan uw Google Chrome-browser.

Toevoegen aan Chrome

2. U moet de extensie vastzetten in de rechterbovenhoek van uw browser.

3. Klik op de extensie.

4. Kies een scherm om op te nemen – Current Tab of Entire Screen.

5. U kunt eenvoudig beslissen over webcamvoorkeuren en opnemen met geluid.

6. Klik op Start Recording.

7. Uw opnames worden automatisch opgeslagen in MP4-formaat.

Hoe een vergadering opnemen op een telefoon als deelnemer

Het beste voor: Eenvoudige schermopname op iOS-apparaten

OS: iOS

Prijs: Gratis

Een iPhone wordt geleverd met een ingebouwde recorder waarmee u een gesprek op uw telefoon kunt opnemen als deelnemer. De ingebouwde schermrecorder op iOS is een handige optie waarmee u alles wat u wilt op het scherm kunt opnemen zonder gedoe. De UI is vrij basic zonder enige vorm van complicaties. Maar voordat u kunt beginnen met het opnemen van uw scherm, moet u uw instellingen wijzigen. Open Instellingen en ga naar Controlecentrum. Open Bedieningselementen aanpassen. Nu moet u Schermopname vinden. Als het niet in het gedeelte Inclusief staat, tikt u op het plusteken dat u ernaast kunt vinden. Het zal nu verhuizen naar de sectie Inclusief. Als u de optie Schermopname niet hebt ingeschakeld, is het noodzakelijk om dat te doen. Als u deze functie wilt uitschakelen, kunt u dat altijd doen door op het minteken te tikken.

Belangrijkste kenmerken:

• Een iPhone-scherm opnemen zonder beperkingen

• Video's bewerken in de app Foto's

Voordelen:

• Dient de basisvereisten voor schermopname

• Gemakkelijk te gebruiken

• Geen gedoe met opnemen

Nadelen:

• Alleen bedoeld voor basisgebruik

Hier is hoe je een Google Meet video opneemt:

1. Nadat u de schermopname-optie met succes hebt geactiveerd, opent u het Control Center door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen. Als u een iOS-apparaat met een thuisknop gebruikt, kunt u vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen.

2. Tik gewoon op de opnameknop.

3. Na een aftelling van drie seconden verandert de opnameknop in rood, en begint alles wat je op het scherm doet op te nemen.

4. Als u de opname wilt stoppen, tikt u op de rode tijdsindicator die u in de linkerbovenhoek van het scherm kunt vinden.

Een vergadering opnemen op Android

Het beste voor: Geen tijdslimiet

OS: Android

Prijs: Gratis, volledige versie voor $2,99

Google Play beoordeling: 4.4 van 5, 1.6M beoordelingen

AZ Screen Recorder is een geweldige keuze voor schermopname op Android-apparaten. Het wordt geleverd met allerlei functies die u nodig hebt voor het opnemen van uw scherm. De UI is vrij eenvoudig dat kan dienen uw opname behoeften. Het beste ding over de toepassing is dat er geen tijdslimiet, zelfs in de gratis versie. Ook is er geen watermerk voor de gratis versie. Het wordt geleverd met een zwevende werkbalk die het gemakkelijker kan maken om toegang te krijgen tot alle instellingen. Het komt ook met een tekenfunctie waarmee gebruikers aantekeningen kunnen maken.

Belangrijkste kenmerken:

• Zwevende werkbalk voor eenvoudige toegang tot instellingen

• Geen watermerk voor de gratis versie

Voordelen:

• Geen opnamelimiet

• Volledig functionele functies voor de gratis versie

Nadelen:

• Heeft een abonnement nodig om advertenties te verwijderen

Hier lees je hoe je audio en video opneemt op een Android-apparaat:

1. Installeer AZ Screen Recorder op uw apparaat vanuit Google Play of de officiële website.

Ontvang AZ Screen Recorder

2. Open de applicatie.

3. U krijgt verschillende functies op het scherm.

4. U kunt de opname-instellingen wijzigen door op Video & Instellingen te tikken.

5. Om de opname te starten, tikt u op Opnemen.

6. Om de opname te stoppen, veegt u naar beneden over het bedieningspaneel en tikt u op Stop.

Voordelen van het opnemen van een vergadering in Google Meet

Er zijn verschillende voordelen van het opnemen van een Google Meet vergadering. Misschien moet u een vergadering of presentatie opnemen voor documentatie. Ook kunt u de projectgegevens delen met iedereen over de hele wereld, ongeacht hun locatie. Het kan het u gemakkelijk maken om in contact te komen met nieuwe medewerkers. Als u Google Meet vergaderingen of gesprekken opneemt, kunt u deze zonder problemen delen met al die collega's die er niet bij kunnen zijn. Laten we eens kijken naar de vele voordelen van het opnemen van een Google Meet gesprek of vergadering.

• Wanneer u Google Meet gesprekken of vergaderingen opneemt, kunt u ze opnieuw bekijken. U kunt ook uw gesprekken of vergaderingen op Google Meet opslaan voor toekomstig gebruik. U kunt ervoor zorgen dat u niets belangrijks mist.

• U kunt al uw opnames gebruiken voor toekomstige vergaderingen of om beslissingen te nemen.

• U kunt al uw opnames delen met het managementteam, werknemers of andere personen die niet aanwezig waren.

• Het kan afleiding wegnemen voor professionals die doorgaans aantekeningen maken tijdens gesprekken. Op deze manier kan het helpen om de deelnemers interactiever en boeiender te houden als ze op de hoogte zijn van de gespreksopname.

Wat u kunt opnemen in Google Meet

Er zijn tal van dingen die je kunt opnemen in Google Meet. Laten we ze eens bekijken.

• Actieve spreker: Het kan de presentatie van de spreker opnemen en opslaan. De gastheer of organisator kan deze vinden in Mijn Drive.

• Sessie: Wanneer een deelnemer de vergadering verlaat en na enige tijd weer aanschuift, zal het programma de eerste en laatste keer van de deelnemer opnemen. Een dialoogvenster toont de totale tijd of duur dat u of een andere deelnemer aan de vergadering heeft deelgenomen.

• Details van deelnemers: Het is mogelijk om de details van alle deelnemers aan de vergadering vast te leggen. Ook is er een aanwezigheidsrapport dat alle namen en contactnummers van de deelnemers kan bijhouden.

• Bestanden: Het is mogelijk om verschillende klassenlijsten op te slaan en te delen op verschillende apparaten.

Samenvatting

Google Meet is tegenwoordig een veelgebruikte toepassing die een nieuwe vorm heeft gegeven aan de manier waarop vergaderingen of lessen worden gehouden. De uitgebreide functies en het gebruiksgemak hebben het nog populairder gemaakt. U kunt Google Meet gebruiken om uw vergaderingen op te nemen of kiezen voor een toepassing van derden om op te nemen wat u nodig hebt. U kunt elke app uit dit artikel kiezen die uw werk gemakkelijker kan maken. Zorg ervoor dat u de functies, voor- en nadelen, functionaliteit, prijs en bruikbaarheid van de toepassingen controleert voordat u er een kiest. Het zal ervoor zorgen dat u naadloos kunt blijven opnemen zonder gedoe.

Movavi Screen Recorder

De beste manier op uw scherm op te nemen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiostreams kunt opnemen die door copyright worden beschermd.

Veelgestelde vragen

Hoe weet u of Google Meet wordt opgenomen?

Zo weet u of Google Meet wordt opgenomen:

• Nadat u de opname hebt ingeschakeld, ziet u een opname-indicator.

• Als u de indicator niet ziet, wordt er niet opgenomen.

• Als u de opname-indicator ziet, kunnen u en alle deelnemers zien dat u de vergadering opneemt.

Hoe neem ik een vergadering op met Google Meet?

U kunt een vergadering op Google Meet alleen opnemen als u de gastheer of organisator bent. Dit zijn de te volgen stappen.

1. Nadat u de vergadering hebt gestart, klikt u op Meer.

2. Kies op het scherm voor Opname starten.

3. De opname zal beginnen.

4. U kunt de opname stoppen door op Stop te klikken.

U kunt ook Movavi Screen Recorder proberen – een krachtig desktop schermopname programma.

Waarom kan ik mijn Google Meet niet opnemen?

Dit zijn de redenen waarom u Google Meet mogelijk niet kunt opnemen.

• Uw beheerder moet opname voor Google Meet inschakelen in de Google Admin console.

• Zorg ervoor dat u Google Meet gebruikt op een desktop of laptop. De opnamefunctie is niet beschikbaar voor de mobiele versie.

• U zult voor een betaalde versie van de Google Workspace moeten gaan of het Enterprise-plan moeten aanschaffen.

• U moet de gastheer of organisator van de vergadering zijn.