Hoe gaat video roteren in zijn werk?

Gebruik Movavi Video Editor!
  • Bewerk en verfraai makkelijk video’s
  • Voeg stijlvolle overgangen, titels en filters toe
  • Stabiliseer en draai video’s om, egaliseer geluid, en meer

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Uw video`s roteren

Wanneer u een filmpje opneemt op een telefoon of met een compacte camera, komt u er soms (naderhand) achter dat u het verkeerd om hebt gehouden, zodat het videobeeld verticaal is georiënteerd in plaats van horizontaal, en u deze niet goed kunt afspelen. Wanneer u deze filmpjes wilt behouden moet u de film in z'n geheel draaien (of het deel dat verkeerd om is opgenomen). Movavi video-editor kan film draaien van bijna ieder videoformaat waaronder MOV, MP4 (MPEG-4), AVI, 3GP, WMV, MPEG, FLV, HD-video en nog veel meer. Download deze software en leer hoe u uw video in elke richting kunt omdraaien of spiegelen.

Installeer het videorotatieprogramma

Download het programmabestand en installeer Movavi Video Editor op uw PC of Mac door de aanwijzingen voor de installatie op te volgen.

Bestanden importeren die u wilt roteren

Open het programma en kies voor Project maken in volledige modus. Klik op Bestanden toevoegen om de video toe te voegen die moet worden geroteerd. De bestanden die u geüpload heeft zullen worden toegevoegd aan de tijdlijn onderaan het programmavenster.

Isoleer het fragment dat moet worden gedraaid (optioneel)

Wanneer u slechts een deel van uw video hoeft te roteren, plaatst u de rode markering aan het begin van de scène die verkeerd is opgenomen, selecteer de video op de tijdlijn en klik op Splitsen. Verplaats vervolgens de rode markering vervolgens naar het einde van de scène en herhaal dit.

Uw videoclip kantelen

Er zijn twee manieren om uw video te roteren. Om een clip 90 graden rechtsom te draaien, selecteer het op de tijdlijn en druk zo vaak als nodig op de knop Draaien.

Als u de video naar een willekeurige hoek wil draaien klik dan op de knop Bijsnijden en roteren en schuif de Hoek schuifbalk tot u het gewenste resultaat heeft bereikt. U kan de grootte van de hoek ook ingeven in het veld rechts van de schuifbalk. Klik wanneer u klaar bent op Toepassen.

De geroteerde video opslaan

Klik op Exporteren en selecteer de opties voor het opslaan via de tabbladen in het linker gedeelte van het pop-upvenster. Om de video te exporteren klikt u op Starten.