rotate video

Hoe gaat video roteren in zijn werk? Gebruik Movavi Video Editor!

Windowsversie
downloaden
Macversie
downloaden

Uw video`s roteren

Wanneer u een filmpje opneemt op een telefoon of met een compacte camera, komt u er soms (naderhand) achter dat u het verkeerd om hebt gehouden, zodat het videobeeld verticaal is georiënteerd in plaats van horizontaal, en u deze niet goed kunt afspelen. Wanneer u deze filmpjes wilt behouden moet u de film in z'n geheel draaien (of het deel dat verkeerd om is opgenomen). Movavi video-editor kan film draaien van bijna ieder videoformaat waaronder MOV, MP4 (MPEG-4), AVI, 3GP, WMV, MPEG, FLV, HD-video en nog veel meer. Download deze software en leer hoe u uw video in elke richting kunt omdraaien of spiegelen.

Windowsversie downloadenMacversie downloaden

Stap 1: Installeer het videorotatieprogramma

Download het programmabestand en installeer Movavi Video Editor op uw PC of Mac door de aanwijzingen voor de installatie op te volgen.

Stap 2: Bestanden importeren die u wilt roteren

film roteren

Open het programma en kies voor Project maken in volledige modus. Klik op Bestanden toevoegen om de video toe te voegen die moet worden geroteerd. De bestanden die u geüpload heeft zullen worden toegevoegd aan de tijdlijn onderaan het programmavenster.

Stap 3 (optioneel): Isoleer het fragment dat moet worden gedraaid

video omdraaien

Wanneer u slechts een deel van uw video hoeft te roteren, plaatst u de rode markering aan het begin van de scène die verkeerd is opgenomen, selecteer de video op de tijdlijn en klik op het Schaar pictogram. Verplaats vervolgens de rode markering vervolgens naar het einde van de scène en herhaal dit.

Stap 4: Uw videoclip kantelen

video 90 graden draaien

Klik op de video in de tijdlijn en druk op de Draaien knop om de geselecteerde clip met 90 graden rechtsom te draaien. U kunt uw video nu opslaan of doorgaan met bewerken.

Stap 5: De geroteerde video opslaan

video kantelen

Klik op Exporteren en selecteer de opties voor het opslaan via de tabbladen in het bovenste deel van het pop-upvenster. Om de video te exporteren klikt u op Starten.