Behöver du konvertera WMV till MP4?

Konvertera WMV till MP4 gratis med detta onlineverktyg.

För att konvertera WMV till MP4 online, lägg bara till din fil i serviceformuläret. Du kan också använda en desktop media converter från Movavi.

Convert to

Hur man gör en WMV-till-MP4-konvertering

logotype
5 379

Om du använder PC känner du säkert till WMV, som står för "Windows Media Video". Formatet utvecklades ursprungligen av Microsoft och fungerar bra på Windows och även Mac med hjälp av Windows Media Player, men det är inte särskilt kompatibelt med andra operativsystem. Så om du vill titta på en video i WMV på din mobila enhet är det bäst att överföra den till ett mer kompatibelt videoformat, som MP4. Du kan konvertera WMV till MP4 online med verktyget högst upp på denna sida. Alternativt kan du prova konverteringsprogram för skrivbordet.

I den här artikeln lär du dig hur du konverterar WMV till MP4 med Movavi Video Converter. Du hittar också en jämförelsetabell som beskriver de två formaten och svar på vanliga frågor.

Hur man konverterar WMV till MP4 på Windows och Mac med Movavi Video Converter

Du kan enkelt konvertera .wmv till .mp4 med Movavi Video Converter - en WMV-till-MP4-konverterare med gratis nedladdning. Denna snabba applikation är utformad för att konvertera WMV-filer till MP4 och andra populära format, som MPEG, AVI och MKV. När du har konverterat dina filer kommer du att kunna titta på dina filmer på din önskade enhet. Movavi Video Converter erbjuder även batchbearbetning och förlustfri konvertering för bästa användarupplevelse. Ladda ner Windows eller Mac-versionen av programmet och börja direkt!

Följ stegen nedan för att lära dig hur du konverterar WMV till MP4.

Steg 1. Ladda ner WMV-till-MP4-omvandlaren

Ladda först ner och kör installationsfilen. Följ de enkla anvisningarna för hur du installerar Movavi Video Converter.

Steg 2. Lägg till WMV-filer i programmet

Klicka på knappen Lägg till media, välj Lägg till video och lägg till de filer som du vill ändra format för. Movavi Video Converter stöder batch-filkonvertering, så att du kan välja så många filer som du vill.

Steg 3. Redigera de tillagda filerna (valfritt)

Du kan redigera de filer som du har laddat upp i programmet genom att använda den inbyggda editorn via knappen Redigera till höger.

På fliken Ljud kan du ändra ljudnivån eller ta bort bakgrundsljud. På fliken Justeringar kan du ändra mättnad, kontrast, ljusstyrka och andra inställningar. Använd snygga filter från det inbyggda biblioteket på fliken Effekter. Lägg till en vattenstämpel eller infoga undertexter på flikarna Vattenstämpel respektive Undertexter. På flikarna Beskär och Trimma kan du ta bort svarta videoramar, trimma bort oönskat material och rotera dina klipp.

Steg 4. Komprimera WMV-filerna (valfritt)

Använd programmet för att minska storleken på alltför stora filer. Du kan hitta storleken på din fil i beskrivningen och klicka på den. Ange storlek, bithastighet och kvalitet i rutan som öppnas. Klicka på Konvertera prov om du vill kontrollera kvaliteten på en liten del av filen innan du konverterar den.

Steg 5. Välj ett utmatningsformat

När du har lagt till dina videofiler öppnar du fliken Video, expanderar MP4-kategorin och väljer din förinställning: du kan välja antingen Originalstorlek så att upplösningen förblir densamma eller den specifika upplösning du föredrar.

Steg 6. Börja konvertera WMV till MP4

Se till var dina konverterade filer ska lagras. Om du behöver ange eller ändra målmappen väljer du en annan sökväg genom att trycka på knappen Spara till.

Klicka på knappen Konvertera för att starta konverteringen. Mappen med dina nya filer öppnas automatiskt så snart konverteringen är klar.

Så här ändrar du WMV till MP4! Som du kan se är detta ett ganska enkelt och okomplicerat program. Movavi Video Converter har också en annan stor fördel - flexibilitet. Förutom att konvertera WMV till MP4 kan programmet hjälpa dig att konvertera dina videor till något av de 180+ format som stöds, och du kan använda det för nästan alla dina formateringsbehov. Oavsett vilka multimediafiler du vill konvertera kommer du alltid att få den bästa utskriftskvaliteten.

Jämförelse WMV vs. MP4

WMV och MP4 är båda populära videoformat men låt oss se vad som skiljer dem från varandra.

WMV (Windows Media Video) är ett videocontainerformat som utvecklats av Microsoft. Idag ses det som ett ganska gammalmodigt format som är bäst lämpat för användning på Windows; andra operativsystem kan få problem med att spela upp detta videoformat. Dess codecs och komprimeringsalgoritmer är tekniskt mindre avancerade än de i MP4, som främst använder H.264- och H.265-codecs.

MP4 (MPEG-4 Part 14) är ett containerformat som används för att lagra video- och ljudströmmar. Formatet ger hög komprimering och relativt låg kvalitetsförlust, vilket gör det till ett av de mest använda formaten på internet. MP4 har med tiden blivit ett verkligt universalformat och kan spelas upp på nästan alla stationära och bärbara enheter.

Jämförelseparameter

WMV

MP4

Filtillägg

.wmv

.mp4

Format för videokodning

WMV V7, WMV V8, WMV 9, WMV 9 Skärm, WMV 9 Avancerad profil, MPEG-4, WMV 9.1 Image V2

H.264, H.265, MPEG-2, MPEG-4, H.263, VC-1, Dirac, andra

Format för ljudkodning

WMA 9, WMA Pro, WMA Voice

AAC, MP3, AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, andra

Visa mer

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Så i slutändan finns det en huvudpunkt som du bör fokusera på när du bestämmer vilket av de två formaten du ska använda - operativsystemet. Om du bara vill spela upp dina WMV-videor på ett Windows-system går det bra att behålla filerna som de är utan konvertering. Men om du funderar på att spela upp dem på andra plattformar eller mobila enheter är det en bättre lösning att konvertera WMV till det mer avancerade MP4-formatet.

Vanliga frågor

Vad är WMV?

WMV (Windows Media Video) är ett videokomprimeringsformat som ursprungligen utformades för att lagra videor i Windows. WMV stöds inte av många andra operativsystem eller bärbara enheter.

Hur konverterar man WMV till MP4 på en Mac?

För att konvertera din WMV-video på en Mac, prova Movavi Video Converterr. Här är en kort guide för att konvertera WMV till MP4:

1. Ladda ner och installera konverteraren.
    Hämta Movavi Video Converter

2. Starta appen och klicka på Lägg till media > Lägg till video. Välj de filer som ska konverteras.

3. Öppna fliken Video och klicka på MP4. Välj den förinställning du behöver.

4. Klicka på Konvertera.

Hur konverterar jag WMV till MP4 i Windows Media Player?

Windows Media Player kan inte konvertera filer. För att ändra WMV till MP4, använd konverteringsprogram, som Movavi Video Converter.

Hur konverterar man WMV till MP4 på Windows 10?

Du kan konvertera WMV till MP4 med Movavi Video Converter.

1. Ladda ner, installera och starta WMV-till-MP4-omvandlaren.
    Hämta Movavi Video Converter

2. Gå till Lägg till media och välj Lägg till video. Välj den fil du vill konvertera.

3. Öppna fliken Video, klicka på MP4 och välj en förinställning.

4. Klicka på Konvertera.

Kan jag konvertera WMV till MP4 online gratis över 100 MB?

Du kan konvertera WMV till MP4 gratis med Freeconvert.com - med detta onlineverktyg kan du konvertera filer på upp till 1 GB gratis.

Hur konverterar man WMV till MP4 med VLC?

Så här konverterar du WMV till MP4 med VLC freeware:

1. Ladda ner, installera och starta den kostnadsfria WMV-till-MP4-omvandlaren.

2. Gå till Media och välj Konvertera / Spara.

3. Klicka på knappen Lägg till och välj filerna för konvertering. Klicka på Konvertera / Spara.

4. I rullgardinsmenyn Profil väljer du Video - H.264 + MP3 (MP4).

5. Klicka på Bläddra och välj utdatamappen.

6. Klicka på Start.

Kan jag spela upp en WMV-fil på en Mac?

WMV har inte inbyggt stöd på Mac. För att spela upp WMV-filer på din Mac installerar du Switch - en multiformatspelare och kodare som utvecklats av Telestream. Programvaran möjliggör uppspelning av WMV på Mac-datorer. Alternativt kan du konvertera WMV till ett kompatibelt format, t.ex. MP4 eller MOV.

Är WMV bättre än MP4?

Båda formaten har sina egna för- och nackdelar. MP4 stöds av nästan alla enheter och mediaspelare. Dessutom är MP4-filer mindre än WMV, så du kan enkelt dela dem online. Om du planerar att spela upp dina videor på en PC ska du välja WMV.