Hur man använder VLC för att spela in en skärm [Uppdaterad]

1. Klicka på Visa och gå till Avancerade kontroller.

2. Gå till Media (eller Ctrl + C) och sedan Öppna Capture Device.

3. Ställ in Capture Device till Desktop.

4. Klicka på Konvertera / Spara, sedan Spara och sedan Starta.

Verkar det komplicerat? Prova Movavi Screen Recorder istället.

66 113

Programvara för skärminspelning kan hjälpa dig med undervisning eller onlinekurser, streaming av spel på din dator och mycket mer. I den här handledningen går vi igenom alla steg för att använda VLC för att spela in en skärm med ljud. Vi kommer också att jämföra VLC-skärminspelaren med det dedikerade skärminspelningsprogrammet.

Funktion

Movavi Screen Recorder

VLC

Snabb prestanda

Visar tangentbordstryckningar och musklick

Intuitivt gränssnitt

Vårt mål är att endast förse dig med verifierad information. För att säkerställa detta gör Movavi Content Team följande:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Teamet testar alla produkter som nämns i den här artikeln.

• När vi testar jämför vi de viktigaste egenskaperna hos produkterna, vilket inkluderar att välja inspelningsområde, schemalägga inspelning, visa tangenttryckningar och mus och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

disclaimer_person

Så här aktiverar du VLC: inspelningsknapp

Om du inte redan var medveten om VLC-inspelningsvideofunktionen är du inte ensam. VLC annonserar inte exakt denna funktion, och VLC-inspelningsknappen är vanligtvis dold från användargränssnittet. Följ dessa enkla steg för att aktivera den:

1. Öppna VLC på skrivbordet.

2. Klicka på Visa-menyn i VLC.

3. Välj Avancerade kontroller.

4. VLC-inspelningsknappen ska visas bredvid Play-knappen.

Hur man använder VLC för att spela in en video

VLC-skärminspelning med ljud är ganska okomplicerat. För att göra det måste du dock se till att VLC-skärminspelningen är redo att gå. Så innan du slutför stegen nedan, se till att du redan har aktiverat VLC-inspelningsknappen som vi diskuterade i avsnittet ovan.

När du har aktiverat inspelningsknappen, låt oss gå igenom hur du spelar in med VLC. Vi börjar med en steg-för-steg-guide om hur du spelar in en skärm med VLC.

1. Klicka på fliken Media i toppmenyn.

2. Bläddra ner och välj Konvertera / Spara.

3. Välj fliken Capture Device längst upp till höger i fönstret.

4. I fönstret Capture Device, längst upp till höger, klickar du på rullgardinsmenyn Capture mode och väljer Desktop.

5. Välj önskad bildhastighet i rullgardinsmenyn Önskad bildhastighet för inspelningen.

6. Klicka på Konvertera/Spara längst ned till höger i fönstret.

7. Namnge filen och välj dess destination.

8. Klicka på knappen Spara.

9. Klicka på Start för att börja spela in din datorskärm.

Hur man använder VLC för videoinspelning från en skiva

Om du har en video som du har spelat in på en DVD- eller Blu-ray-skiva kanske du undrar hur du snabbt kan få en inspelning av hela eller delar av videon. Att rippa ett videoklipp från en skiva kan vara en tidskrävande process som innebär att du måste hitta rätt programvara och mixtra med en massa video- och ljudinställningar. Varför inte istället spela in videon direkt från din mediaspelare?

VLC:s videoinspelningsfunktioner slutar dock inte med möjligheten att spela in ett skrivbord. Du kan också spela in video från skivor med VLC. Förutsatt att du har aktiverat VLC:s inspelningsknapp går det snabbt och enkelt. Så här gör du:

1. Börja spela upp skivan med VLC mediaspelare.

2. Klicka på VLC:s inspelningsknapp bredvid uppspelningsknappen.

3. När du når slutet av det segment som du vill spela in klickar du på Spela in igen för att stoppa.

4. Navigera till VLC:s mapp Videos för att hämta din nya videofil.

Hur man spelar in nätverksström med VLC

Om du streamar kommer du att uppskatta möjligheten att göra skärminspelningar med VLC. Det är ofta användbart att kunna gå tillbaka och spela in din livestream i efterhand så att du kan göra redigeringar och/eller ladda upp den till andra plattformar. Om du har en säkerhetskamera eller annan inspelningsenhet som laddar upp till molnet kan du också behöva spela in flödet om du vill fånga specifik aktivitet för att dela den online, med dina grannar eller med polisen. Följ dessa steg för att lära dig hur du använder VLC för att spela in en ström med ljud:

1. I VLC klickar du på menyn Media.

2. Bläddra nedåt och välj Öppna nätverksström.

3. Öppna den webbläsare du föredrar och kopiera webbadressen till din stream.

4. Klistra in din stream-URL i rutan Ange en nätverks-URL i VLC.

5. Klicka på knappen Spela in för att starta och stoppa inspelningen av din stream. Programmet sparar automatiskt den strömmande videon.

6. Gå till VLC:s videomapp för att hitta din VLC-inspelning.

Hur man spelar in en del av en video med VLC

Ibland kan du vilja fånga en del av en video för att lägga till ett klipp i ett längre videoprojekt, t.ex. en nyhetssändning eller en kommentarvideo. Du kanske också vill berika en livestream eller lägga till i en onlinepresentation. För att spela in en del av en video med VLC:s inspelningsfunktion, följ stegen ovan för att aktivera inspelningsknappen. När du har valt dina avancerade kontroller kan du spela in ett specifikt klipp i en video så här:

1. Öppna din video i VLC mediaspelare.

2. Använd tidslinjens skjutreglage för att navigera till den del av videon som du vill spela in.

3. (Valfritt) Om du behöver välja den exakta punkten där du startar ditt videoklipp kan du använda knappen Bild för bild. Det är den sista knappen till höger i de avancerade kontrollerna som gör att du kan använda knappen Spela in.

4. Klicka på Spela in.

5. Klicka på Spela upp.

6. När du når slutet av det klipp som du vill spela in klickar du på Spela in igen för att stoppa.

7. Du hittar din video sparad i mappen Videos.

Så här spelar du in en webbkamera med VLC

Förutom att spela in video i VLC och fånga skärminspelare kan VLC:s videoinspelare även spela in video från din webbkamera. Detta är en bra funktion för att lägga till dina reaktioner på en spelström eller spela in dig själv för en onlinepresentation eller ett webinar. Här är stegen för att spela in från din webbkamera:

1. Välj fliken Media högst upp i VLC-fönstret.

2. Klicka på rullgardinsmenyn Capture Mode.

3. Välj DirectShow.

4. Du måste nu välja dina video- och ljudenheter. Klicka på Video Device Name och välj din webbkamera.

5. Klicka på Audio Device Name och välj din mikrofon. Detta kan också vara din webbkamera om du inte använder en extern mikrofon.

6. (Valfritt) Om du vill justera bildfrekvensen och andra inställningar kan du klicka på Avancerade alternativ och välja önskad bildfrekvens för videoingången. Du kan också välja Enhetsegenskaper för att låta VLC använda din webbkameras förinställda bildfrekvens och andra inställningar.

7. Klicka på Okej. När du är redo att spela in klickar du på knappen Spela in.

Hur man konverterar inspelade videor med VLC

När du har spelat in en video (från skrivbordet, en skiva eller din webbkamera) i VLC kan du behöva konvertera den till ett annat videoformat. Att kunna konvertera mellan filformat gör det enklare att dela videor på olika plattformar, spara videor på skiva eller konvertera dem till format som ser bättre ut på en telefon, surfplatta eller annan enhet. Låt oss gå igenom processen för att konvertera dina inspelade videor med VLC.

1. Navigera till Media-menyn i VLC.

2. I filavsnittet, bläddra efter din videofil och lägg till den.

3. Klicka på knappen Konvertera / spara.

4. I Inställningar väljer du önskad utdatafilstyp (t.ex. MP4, h.265, etc.).

5. Välj namn och destination för din exportfil.

6. Klicka på knappen Starta.

7. När konverteringen är klar kommer din video att sparas i sitt nya format på den destination du valt på din dator.

Alternativ för VLC-skärminspelare

Även om VLC kan spela in skärmar och spela in videoklipp från skivor, är det kanske inte det bästa skärminspelningsalternativet som finns. För en sak är VLC: s inspelningsknapp inte ens aktiverad som standard. För att komma igång med att spela in videor måste du gå igenom extra steg för att avslöja inspelningsknappen. Om du sedan vill växla mellan att spela in din skärm, din webbkamera eller videon som spelas upp i VLC Media Player måste du gå igenom flera steg för att komma till rätt inställningar i VLC:s Media-meny. Bara av den anledningen letar många användare efter alternativ för att spela in skärmar eller webbkameraflöden.

Om du letar efter ett alternativ till VLC för dina behov av skärminspelning och videokonvertering, kanske du vill överväga Movavi Screen Recorder.

Låt oss diskutera hur Movavi Screen Recorder kan vara ett bra alternativ till VLC för dina behov av skärminspelning. Denna programvara är gratis att ladda ner och är extremt användarvänlig, vilket gör den till ett populärt val för många som har försökt att spela in skärmar med VLC.

Dessutom har Movavi Screen Recorder flera praktiska funktioner som kan saknas i VLC. Möjligheten att spela in olika videostorlekar från din skärm är t.ex. en stor attraktion för många användare. Med Movavi kan du spela in hela skärmen, ett valt område eller så kan Movavi automatiskt upptäcka och spela in det aktiva fönster på skärmen som du vill spela in. Detta är särskilt användbart för inspelning av online-presentationer. Andra fördelar med att använda Movavi inkluderar men är inte begränsade till:

• Högupplösta videor som inte tar upp massor av lagringsutrymme.

• En inbyggd skärmdumpfunktion för att fånga stillbilder medan du spelar in en video från din skärm.

• Funktioner för videodelning.

Följ dessa enkla steg för att spela in din skärm med Movavi Screen Recorder:

Steg 1. Ladda ner Movavi Screen Recorder. När du har laddat ner programvaran följer du instruktionerna för att installera den och öppnar Movavi Screen Recorder på skrivbordet.

Steg 2 (valfritt). Justera dina inställningar. Om du bara vill spela in din skärm snabbt behöver du inte justera några inställningar eller göra några ändringar för att komma igång. Hoppa bara över det här steget och gå vidare. Du kan välja mikrofon, spela in från din webbkamera och aktivera systemljud.

Steg 3. Tryck på REC-knappen längst ned till höger på displayen. Detta kommer att starta din inspelning. När du är klar trycker du bara på den här knappen igen för att stoppa inspelningen. Du kommer också att märka att det finns tre andra knappar till vänster om REC-knappen. Dessa är Webbkamera, Mikrofon och Systemljud. De låter dig fånga video från din webbkamera och / eller ljud från din mikrofon eller dator i farten för snabb och enkel inspelning.

Steg 4 (valfritt). Gör redigeringar av din video. Med funktioner för att trimma din video, kontrollera volymen och göra andra mindre redigeringar kommer många användare inte att behöva ytterligare redigeringsprogram efter att de avslutat inspelningen av sina skärmar.

Steg 5. Spara din video. Klicka bara på Exportera, namnge din fil och ange dess destination. Och om du vill gå vidare och publicera din video eller skicka den till en vän eller kollega, tryck på knappen Dela för flera förinställda alternativ för att dela din video.

Sammanfattning

Nu när du har fått steg-för-steg-instruktioner om hur du spelar in en video från din skärm, webbkamera eller från en skiva, vad tycker du? När du vet var du hittar VLC:s avancerade kontrolläge för att komma åt inspelningsfunktionen är inspelningsprocessen ganska enkel. Med det sagt är Movavi Screen Recorder ett mer robust verktyg som låter dig utföra redigeringar och dela din video direkt från programmet.

När du bestämmer vilken skärminspelare som bäst passar dina behov bör du överväga några frågor:

• Hur ofta kommer du att behöva spela in från din skärm eller webbkamera?

• Behöver du ofta växla mellan att spela in från skärmen eller webbkameran?

• Behöver du kunna välja att bara spela in en del av skärmen eller ett fönster utanför mediaspelaren?

• Behöver du redigera dina inspelade videor innan du sparar och/eller delar dem?

• Kommer du att dela videor ofta, och skulle det hjälpa att ha möjlighet att dela direkt från din skärminspelningsprogramvara?

Om du bara ska spela in en webbkameravideo eller en video från din skrivbordsskärm kanske du inte behöver så många av de praktiska funktioner som medföljer Movavi Screen Recorder. Men om du deltar i regelbundna onlinepresentationer, webbseminarier eller liveströmmar kan det snabbt bli mycket besvärligt att inte ha dessa funktioner.

Varför inte prova att ladda ner Movavi Screen Recorder gratis idag för att se hur bra det fungerar för dig? De extra funktionerna gör det till ett attraktivt alternativ till VLC för alla dina videoinspelningsbehov.

Vanliga frågor

Kan VLC spela in en video?

Ja, VLC kan spela in en video från en skiva, och den har också kapacitet att spela in en skärm eller webbkameraflöde. Att komma åt kontrollerna för att spela in med VLC är inte den mest intuitiva processen, men när du väl har hittat de avancerade kontrollerna är stegen för att spela in videor ganska enkla och enkla. För att komma igång måste du gå till Media-menyn i VLC mediaspelare och välja Avancerade kontroller. Därifrån måste du också välja var du ska spela in video från (t.ex. webbkamera eller skrivbordsskärm).

Vad gör inspelningsknappen i VLC?

VLC mediaspelare är känd för sin förmåga att spela upp flera video- och ljudfilformat på ett Windows- eller Mac-skrivbord. Den har också möjlighet att spela in videor och videoklipp, genom att spela in video som spelas upp i mediaspelaren, på skrivbordet eller genom att spela in din webbkamera. Inspelningsknappen i VLC kan användas för att spela in hela eller delar av en video som spelas upp i mediaspelaren, eller så kan användarna justera inställningarna i VLC:s Media-meny för att spela in inspelningar från skrivbordsskärmen eller webbkameran.

Var sparar VLC inspelningar?

När du använder VLC för att spela in en video sparas videoinspelningen automatiskt i VLC:s videomapp. På en Windows 10-dator finns den här mappen i din systemenhet på C:\Users\[användarnamn]\Videos. För att hitta VLC Videos-mappen på din Mac, tryck på cmd-tangenten och mellanslagstangenten samtidigt och skriv "Videos" i sökfönstret. När du har hittat mappen Videos kan du flytta dina videofiler till valfri mapp eller undermapp på datorn.

Kan VLC spela in skärm med ljud?

Ja, det är möjligt. Klicka på Media-menyn och sedan på Öppna Capture-enhet. Här anger du Skrivbord som inspelningsläge. Välj Stream i rullgardinsmenyn. Välj sedan Fil i ny destination och klicka på Lägg till. Välj utmatningsplats och namnge filen. Ställ in Profil till Video - H.264 + MP3 (MP4). Klicka slutligen på Strömma. För att avsluta skärminspelningen i VLC, klicka på Sluta.

Var hittar jag VLC:s inspelningsinställningar?

Gå till menyn Media och klicka på Konvertera/Spara. Under fliken Capture Device kan du välja inspelningsläge och välja avancerade inställningar som är olika för varje inspelningsläge, t.ex. bildhastighet, bildförhållande osv.

Hur åtgärdar jag problemet med att VLC-inspelningen inte fungerar?

Det finns några lösningar som du kan prova:

• Starta om ljudkortet på din dator

• Ändra formatet för ljudutgången

• Starta om eller uppdatera VLC till den senaste versionen

• Stäng av videoacceleration i fönstret Verktyg > Inställningar

• Om VLC:s inspelningsknapp inte fungerar kan du försöka inaktivera Windows Defender