7 bästa sätten att konvertera DVD till MP4 på en Mac [2024]

Följ dessa enkla steg för att konvertera DVD till MP4:

1. Ladda ner och installera konverteraren.

2. Öppna en DVD i programmet.
  3. Välj en MP4-förinställning och konvertera.
7 156

Även om vi till stor del har gått ifrån fysiska medier finns det fortfarande många DVD-skivor där ute. Dessa skivor slits ut med tiden, och det är viktigt att göra en MP4-säkerhetskopia av dem. Detta gäller särskilt om du tidigare har bränt familjevideor på en DVD. En bra Mac DVD-till-MP4-konvertering kommer att hålla dina minnen säkra under lång tid. Om du undrar hur du konverterar en DVD till MP4 på en Mac, kommer det här inlägget att hjälpa dig att upptäcka några bra verktyg som gör att du kan göra det.

Lista över de bästa DVD till MP4-omvandlarna för en Mac

Här är en lista över verktyg som hjälper dig att konvertera DVD till MPEG-4 på en Mac. Läs mer om programmen och välj det som passar dig bäst. Listan innehåller både betalda och kostnadsfria DVD-till-MP4-konverterare för Mac.

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

1. Movavi Video Converter

Movavi Video Converter låter dig konvertera en DVD till MP4 med bara några få klick. Appen använder SuperSpeed-teknik som möjliggör blixtsnabb konvertering. Du kan också konvertera flera filer i batch. Förutom konvertering erbjuder programmet avancerade funktioner, t.ex. online-sökning efter undertexter, komprimering och grundläggande redigeringsverktyg.

Processen att rippa från DVD till MP4 på en Mac är enkel.

1. Ladda ner och kör appen.
  2. Klicka på Lägg till media> Lägg till DVD> Öppna DVD och importera dina DVD-skivor till programmet.
  3. Öppna fliken Video och välj utdataformat.
  4. Klicka på Konvertera.

Kolla in hela guiden för att lära dig mer information.

Läs steg-för-steg-guiden

2. VLC

VLC är en av de mest populära mediaspelarna i världen. Eftersom den stöder nästan alla filformat som någonsin har skapats har den blivit en standardnedladdning för användare av Mac och Windows och är förinstallerad i de flesta Linux-distributioner. Du kommer utan tvekan att tycka att den är värd att ersätta QuickTime som din mediaspelare på din egen Mac. Men VLC är mer än bara en mediaspelare. Den kan också rippa från DVD-videomappar och konvertera resultatet till MPEG-4 (MP4)-format, eller nästan vilket annat format du vill. Eftersom det är användbart som mycket mer än en DVD-ripper, är denna gratis nedladdning ett utmärkt val när du behöver en DVD-till-MP4-omvandlare gratis på en Mac. Så här konverterar du DVD till MP4 på en Mac med VLC:

1. När du har laddat ner programvaran från VideoLan-webbplatsen öppnar du DMG-filen och installerar den i din applikationsmapp.
    Gå till webbplatsen VideoLan

2. Öppna menyn Arkiv i menyraden och välj alternativet Öppna disk. Gå sedan till fliken Skiva och tryck på knappen Öppna VIDEO_TS / BDMV-mapp. En dialogruta öppnas där du kan bläddra till din DVD-enhet och välja mappen "VIDEO_TS".

3. Längst ner i dialogrutan finns en kryssruta märkt Streaming/Spara. Markera kryssrutan så aktiveras alternativet Inställningar. Öppna det.

4. Klicka på knappen Spara som fil för att välja var du vill att din konverterade DVD ska sparas.

5. För att starta konverteringsprocessen klickar du bara på OK-knappen och väntar på att konverteringen ska slutföras. Du kan sedan bläddra till målmappen och hitta din video.

Du kan läsa mer om vad som gör VLC till en bra mediaspelare nedan:

VLC recension av TechRadar

3. Handbroms

Eftersom användningen av fysiska media har minskat under åren har HandBrake omprofilerat sig som ett mer allmänt videokonverteringsverktyg, men denna långvariga open source-produkt var ursprungligen utformad för Mac-datorer för att rippa DVD till MP4-filer. Detta innebär att du hittar flera DVD-specifika funktioner i detta program som du kanske inte hittar i annan icke-kommersiell programvara. Handbrake finns som freeware för Mac och är ett utmärkt val för den som vill använda Mac för att rippa en DVD till ett modernare format. Nedan hittar du steg-för-steg-instruktioner för att konvertera DVD till MP4 på en Mac:

1. HandBrake-installationsprogrammet hittar du på programmets webbplats. När du har laddat ner och installerat programmet startar du det.
    Gå till HandBrakes webbplats

2. Leta efter Open Source-knappen längst upp till vänster på skärmen när programmet startar. Tryck på och välj innehållet i din DVD-enhet.

3. Längst upp på skärmen ser du ett textfält som innehåller en destination. Bredvid textfältet finns en Bläddra-knapp. Klicka på den knappen för att välja den plats där du vill spara den konverterade filen.

4. Under textfältet för destination finns en rullgardinslista där du kan välja en förinställning för att spara filen. Välj den som bäst passar dina behov.

5. Den nedre halvan av HandBrake-skärmen har flera flikar som gör att du kan justera dina utdatainställningar. Bläddra igenom dessa och gör de ändringar du vill för att anpassa din konvertering.

6. Längst upp på skärmen ser du knappen Starta kodning. Tryck på den knappen för att starta konverteringsprocessen.

Du kan läsa mer om HandBrakes DVD-konverteringsfunktioner nedan:

TechRadar recension av HandBrake

4. QuickTime

QuickTime är gratis förinstallerat på alla Mac-datorer och du kanske har hört att MP4-formatet faktiskt är baserat på QuickTime-formatet, så det verkar vara det perfekta verktyget för att gratis konvertera en DVD till MP4 på en Mac. Tyvärr är antalet mediefilformat som QuickTime stöder begränsat, och VOB-filer, som används av DVD-skivor för att koda video, ingår inte i den listan. Så även om QuickTime kan vara en utmärkt MP4-omvandlare på Mac för vissa filformat, måste du leta någon annanstans när du letar efter Mac DVD-omvandlare. Tack och lov finns det några bra gratisalternativ på den här listan som konverterar DVD till MP4. VLC är även en bra ersättare för QuickTime, tack vare det omfattande stödet för mediekodeker, och kan rippa från DVD till MP4 på en Mac.

För att läsa användarrecensioner av programmet, följ länken nedan.

Recensioner av MacUpdate

5. WinX DVD Ripper Platinum

WinX DVD Ripper är utan tvekan mycket populär. Med över 70 miljoner användare under de senaste 12 åren har du säkert redan hört talas om den här programvaran. Den har ett viktigt syfte: att rippa DVD-filer till en mängd olika populära, visningsbara format - som MP4. Med den här programvaran kan du använda dess accelerationsteknik för att snabbt konvertera DVD-skivor och visa dem på en mängd olika enheter. Den kostnadsfria testversionen har en tidsgräns på fem minuter, så om du vill rippa en längre DVD måste du köpa den fullständiga versionen.

Konvertera från VOB till MP4 med WinX DVD Ripper Platinum genom att använda dessa steg:

1. Ladda ner och installera programvaran WinX DVD Ripper Platinum på din Mac. Om du vill konvertera mer än fem minuter måste du köpa den fullständiga versionen av programvaran.
    Gå till nedladdningssidan för WinX DVD Ripper Platinum

2. Klicka på knappen Ladda DVD och sätt i DVD-skivan i hårddisken. Du kan också klicka på knappen Ladda DVD och välja DVD-mapp från flikarna och hitta din VOB-fil. Klicka på OK.

3. Välj MP4 Video i menyn Utmatningsprofil och klicka sedan på Klar.

4. Klicka på den blå Kör-knappen längst ner till höger i gränssnittet.

Du kan läsa mer om WinX DVD Rippers gratisversion på länken nedan:

WinX DVD Ripper recension av TechRadar

6. MacX DVD Ripper Mac Free Edition

Liksom HandBrake är denna programvara speciellt utformad för Macs för att rippa DVD till MP4. Det finns en betald version, men den fria versionen är mycket kapabel. Förutom att rippa DVD-skivor ger MacX en grundläggande redigerare för att skapa effekter, ändra storlek på videon och lägga till undertexter. För att använda din Mac för att konvertera DVD till MP4 med MacX DVD Ripper, följ dessa enkla steg:

1. Ladda ner programvaran från MacX DVD Ripper Free-webbsidan. När du har installerat programmet öppnar du det.
    Gå till MacX DVD Ripper-webbplatsen

2. Klicka på DVD-knappen för att ladda DVD-skivan som du vill konvertera.

3. Du kommer nu att presenteras med en dialogruta som ber dig att välja en utdataprofil. Välj den MP4-förinställning som matchar din målenhet.

4. Leta i den nedre delen av skärmen efter det avsnitt som visar destinationen. Ändra den platsen till din egen önskade utmatningskatalog.

5. Tryck på knappen Kör i det nedre högra hörnet av fönstret för att starta konverteringen.

Du kan läsa mer om de olika versionerna av MacX DVD Ripper nedan:

Macworld recension av MacX DVD Ripper

7. Xilisoft DVD till Video Ultimate

Med appen kan du konvertera DVD-skivor till populära video- och ljudformat i hög hastighet. Xilisoft erbjuder konverteringsprofiler för olika multimediaenheter. Med funktionen Bitrate Calculator kan du ställa in storleken på din utdatafil. Dessutom innehåller programmet redigeringsverktyg, inklusive beskärning, sammanslagning, delning, effekter och mer.

Så här konverterar du DVD-skivor med Xilisoft DVD to Video Ultimate.

1. Ladda ner installationsfilen, installera och starta sedan appen.
    Besök Xilisofts webbplats

2. Klicka på Lägg till filer och importera filerna för konvertering.

3. Klicka på Profil och välj önskat format i rullgardinsmenyn.

4. Markera de filer du vill konvertera och klicka på Konvertera markerade objekt.

Följ länken nedan för att läsa en recension av Xilisoft DVD to Video Ultimate.

Video Pedia recension av Xilisoft DVD to Video Ultimate

Hur man konverterar DVD till MP4 på en Mac med Movavi Video Converter

Med Movavi Video Converter är det enkelt att konvertera en DVD till MP4 på en Mac. Du behöver inte förstå hur videoformat fungerar eller vilka inställningar som är bäst. Genom att bara välja en förinställning och trycka på en knapp kan du rippa en DVD till din dator. Här är de enkla stegen från början till slut.

Steg 1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter

Installationsfilen för Mac-datorer är i DMG-format. När filen har laddats ned öppnar du den. DMG-filen kommer att monteras och ett Finder-fönster kommer att öppnas. Följ anvisningarna i fönstret för att flytta Movavi Video Converter till mappen "Program".

Steg 2. Starta programvaran och lägg till din DVD

Dubbelklicka på programmet i mappen "Program" för att öppna det. Du kan också hitta det från Launchpad. När programmet är öppet ser du en knapp i det övre vänstra hörnet som heter Add Media. Klicka på den och välj Lägg till DVD, sedan Öppna DVD. Navigera sedan till din DVD-enhet och leta reda på mappen VIDEO_TS. Markera den och klicka på Välj mapp.

Steg 3. Välj en förinställning

I den nedre delen av skärmen hittar du fliken Video. Gå till fliken och hitta MP4-gruppen. Från den gruppen väljer du en förinställning som bäst passar dina behov.

Steg 4. Starta konverteringen

Leta efter knappen Spara till längst ned till höger i fönstret. När du klickar på den kommer du att uppmanas att ange en plats där du vill spara dina konverterade filer. Välj plats och tryck på Konvertera. Nu behöver du bara vänta på att den ska konvertera DVD till MP4.

Du kan hitta en mer detaljerad beskrivning av hur det är att använda Movavi Video Converter på länken nedan:

Movavi Video Converter recension av Top Ten recensioner

Hur man väljer programvara för att rippa DVD till MP4 på en Mac

Multifunktionellt arbete med mediefiler

VLC
Redaktörens val

Snabb konvertering och grundläggande redigering

Movavi Video Converter

Enkel konvertering

Handbroms

I grund och botten är en DVD-till-MP4-omvandlare för Mac precis som alla andra program för videokonvertering. Det innebär att du bör leta efter samma uppsättning funktioner som gör program för videokonvertering värda att använda. Det viktigaste är att leta efter programvara som är både enkel att använda när du vill ha den och kraftfull när du behöver den. Det innebär att den bästa DVD-till-MP4-konverteraren för Mac kommer att ha många förinställningar så att du kan välja ett utdataformat utan större teknisk kunskap. Den kommer också att ha många inställningar, så att du kan justera dessa förinställningar för att matcha dina exakta specifikationer om behovet uppstår.

Vanliga frågor och svar

▶️ Hur använder jag Movavis kostnadsfria MP4 till DVD-omvandlare för en Mac?

Så här konverterar du filer med Movavi Free Video Converter.

1. Ladda ner och kör appen.
    Ladda ner Movavi Free Video Converter

2. Klicka på Lägg till media > Lägg till DVD och tryck på Öppna DVD. Välj mappen VIDEO_TS som innehåller de filer du vill konvertera.

3. Välj ett format för utdatafilerna.

4. Tryck på Konvertera.

▶️ Är det lagligt att rippa en DVD om det är för personligt bruk?

Varje DVD som innehåller upphovsrättsskyddade verk inleds med en varning om att det är olagligt att kopiera skivan. I de flesta fall är det sant att en DVD-till-MP4-konvertering bryter mot upphovsrättslagarna. Om du bara kopierar DVD-skivan för personligt bruk och inte distribuerar de konverterade filerna är det dock osannolikt att myndigheterna kommer att bry sig. För säkerhets skull rekommenderar vi att du alltid kontrollerar lokala lagar innan du använder en DVD-till-MP4-konverterare på en Mac för upphovsrättsskyddade DVD-skivor.

▶️ Hur lång tid tar det att konvertera en DVD till MP4 på en Mac?

Många frågar hur lång tid det tar att rippa en DVD till MP4 på en Mac. Problemet med den frågan är att det varierar beroende på många faktorer. Hastigheten på din hårdvara, storleken på DVD-skivan, prestandan hos programvarans algoritmer och mycket mer kan alla spela en roll för hur lång tid konverteringen tar. I allmänhet rekommenderar vi att du planerar för en konvertering som tar någonstans mellan 40 minuter och en och en halv timme.

▶️ Hur sparar jag en video från en DVD till min Mac?

Ibland vill du inte att din Mac ska rippa en DVD till MP4, utan snarare ha en exakt digital kopia av skivan på din Mac. Det är enkelt att utföra denna uppgift med hjälp av Disk Utility:

1. Sätt i DVD-skivan i datorn. Mac startar automatiskt DVD-spelaren. Du kan avsluta detta.

2. Gå till undermappen Verktyg i mappen Program och öppna Diskverktyget. Till vänster ser du en post för din DVD-enhet och sedan en indragen post för själva DVD-skivan. Välj den senare.

3. Klicka på Spara som och tala om för programmet var du vill spara filen. I dialogrutan ställer du in Bildformat till DVD/CD Master.

4. Du har nu en exakt kopia av innehållet på DVD-skivan på din Mac.