5 Bästa DVD till MP4-omvandlare

Konvertera DVD till MP4 i tre enkla steg:

1. Ladda ner och starta Movavi Video Converter.

2. Lägg till filer i programmet.
  3. Välj en av de färdiga MP4-förinställningarna och konvertera dina filer.

logotype
6 628

Konvertera DVD till MP4 med 5 enkla sätt (beskrivning & how-tos)

Skicket på DVD- och CD-skivor tenderar att försämras med tiden. Det enklaste sättet att arkivera hemmavideor är att spara dem på en extern eller intern hårddisk. Det finns många sätt att digitalisera din DVD-samling, men vi har valt ut de snabbaste och enklaste av dem och gett dem en kort recension. Läs vidare för att ta del av alla tillgängliga alternativ och välj det som passar bäst för dina behov. Du kanske också vill kolla in avsnittet med vanliga frågor för att få ytterligare information om att ändra DVD-skivor till MP4.

Programvara

Proffs

Cons

Nedladdning

Snabbt och enkelt
Har några redigeringsalternativ
Stödjer många olika format

Saknar avancerade verktyg för videoredigering

Öppen källkod
Multifunktionellt program

Långsam konvertering
Inga redigeringsverktyg och funktioner

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Way #1 - Hur konverterar du en DVD till MP4 med Movavi Video Converter

Vill du titta på dina favoritfilmer på din mobila enhet, oavsett var du befinner dig? Den här handledningen visar hur du konverterar en DVD till MP4 på flera olika sätt med Movavi Video Converter, ett konverteringsverktyg online och gratisprogram.

Med Movavi Video Converter kan du bearbeta dina digitala videor med bara några få klick. Med SuperSpeed-läget får du dina bearbetade filer på nolltid. Konverteraren har några redigeringsalternativ: du kan förbättra videokvaliteten, lägga till undertexter, beskära och rotera dina klipp. Du behöver inte få någon ytterligare information om videoformat eller inställningar - bara ladda ner programmet, kör det, ladda upp din video, välj en färdig förinställning och klicka på Konvertera. Eller använd online-videokonverteraren som ett alternativ.

Välj den version av DVD-till-MP4-omvandlaren som passar ditt operativsystem och följ den enkla steg-för-steg-guiden.

Steg 1. Ladda ner och installera Movavi DVD ripper

Ladda ner installationsfilen för programmet. När nedladdningen är klar öppnar du filen och följer installationsanvisningarna för att installera appen på din PC eller Mac.

Steg 2. Starta programmet och lägg till en videofil

Öppna Movavi Video Converter och klicka på knappen Lägg till media, välj sedan Lägg till DVD och klicka på Öppna DVD för att lägga till dina DVD-filer i programmet. Leta reda på mappen VIDEO_TS på din DVD och klicka på Välj mapp. Observera att Movavi Video Converter inte tillåter konvertering av upphovsrättsskyddade videor och DVD-skivor.

Steg 3. Välj en färdig förinställning

För att ställa in MP4 som målformat, gå till fliken Video i den nedre delen av programfönstret. Hitta MP4-gruppen och välj den förinställning som bäst passar dina behov.

Steg 4. Börja konvertera en DVD till MP4

Klicka på knappen Spara till för att ange var programmet ska spara de konverterade filerna. För att konvertera en DVD till en videofil klickar du på knappen Konvertera. Konverteringsprocessen startar nu. Att konvertera från en DVD till MP4 kan inte vara enklare!

Steg 5. Exportera den extraherade videon till en enhet (valfritt)

Slå på din enhet och anslut den till datorn. Starta uppladdningsapplikationen för mobila enheter, som överför de rippade filerna till din enhet. Eller, beroende på enhet, öppna bara en mapp på den och spara de konverterade filerna där. Observera: överföringen kan ta lite tid, beroende på storleken på din videofil.

Och det är allt som behövs! Konvertera en DVD till MP4 (MPEG-4) på nolltid med vårt enkla program!

Sätt nr 2 - Hur man rippar en DVD till MP4 med VLC

Nästa konverteringsalternativ är att rippa en DVD med VLC. Det är en populär mediaspelare som inte bara kan spela upp dina videor utan även konvertera filer och spela in skrivbord. Appen är helt kostnadsfri och kan vara ganska praktisk om du behöver konvertera en DVD då och då. För att lära dig hur du konverterar en DVD till MP4 med VLC, kolla steg-för-steg-guiden nedan.

Steg 1. Ladda ner installationsfilen till din dator genom att följa länken nedan.

Ladda ner VLC

När nedladdningen är klar installerar du programvaran på din dator och startar den.

Steg 2. Öppna Media-menyn i det övre vänstra hörnet av programfönstret och välj Öppna skiva. Klicka på knappen Bläddra bredvid Skivans enhet. Leta reda på enheten eller mappen VIDEO_TS och tryck på knappen Välj mapp.

Steg 3. Öppna rullgardinsmenyn Spela längst ner till höger och klicka på Konvertera.

Steg 4. I det nya fönstret som öppnas hittar du rullgardinsmenyn Profil och väljer Video - H.264 + MP3 (MP4). Om du vill ange de avancerade inställningarna för profilen klickar du på skiftnyckelknappen bredvid profilens namn. Du kan ändra video- och ljudkodek samt ställa in bithastighet och videokvalitet. När du är klar klickar du på Spara.

Klicka på Steg 5. Klicka på Bläddra-knappen för att ange namnet på dina videor och ange utdatamappen. För att kopiera en DVD till MP4, klicka på Start knapp. Det är det! Nu vet du hur du använder VLC för att rippa en DVD utan vattenstämpel.

Nackdelar med detta konverteringsalternativ:

• Appen är lite svår att navigera, och konverteringsprocessen kan vara förvirrande för nybörjare.

• Videofilerna bearbetas långsammare jämfört med andra alternativ.

• Redigeringsverktyg och funktioner är inte tillgängliga.

Way #3 - Hur man använder HandBrake gratis DVD till MP4-omvandlare

Nästa alternativ är att konvertera en DVD till MP4 gratis med HandBrake. HandBrake är en snabb open source-omvandlare som stöder nästan alla mediaformat och codecs. Det är en plattformsoberoende konverterare så du behöver inte oroa dig för OS-kompatibilitet. En av de funktioner som är värd att nämna är anpassningsbara förinställningar som gör det möjligt för användare att ange grundläggande och avancerade konverteringsalternativ efter sina behov.

För att lära dig hur du rippar DVD-skivor med HandBrake, läs steg-för-steg-guiden nedan.

Steg 1. Ladda ner installationsfilen för ditt operativsystem genom att följa länken.

Ladda ner HandBrake

När distributionsfilen har laddats ner, slutför installationsprocessen genom att följa instruktionerna och kör konverteraren.

Steg 2. För att ladda upp dina videor till konverteraren klickar du på knappen Folder (Batch Scan). Leta upp din DVD och välj mappen VIDEO_TS.

Steg 3. MP4-formatet kommer att väljas som målformat som standard. Om du vill ändra några videoinställningar, gå till flikarna Filter och Video.

Steg 4. För att välja destinationsmapp för dina transformerade filer, klicka på Bläddra-knappen i den nedre högra delen av programfönstret. Slå Starta kodning knappen för att starta konverteringen. Klar! Nu vet du hur man konverterar en DVD till MP4 med HandBrake.

Nackdelar med detta konverteringsalternativ:

• Programgränssnittet kan vara förvirrande för nybörjare.

• Konverteraren är svårare att navigera jämfört med andra gratis DVD-till-MP4-omvandlare.

Way #4 - Hur man konverterar en DVD till MP4 online

Nästa konverteringsalternativ på vår lista är att använda en DVD-till-MP4-omvandlare online. Vi rekommenderar att du provar Online Video Converter - en lättanvänd onlinekonverteringstjänst som hjälper dig att omkoda dina filer med några få klick utan vattenstämpel. En stor fördel med den här metoden är att du inte behöver ladda ner något potentiellt farligt freeware eller shareware, så du slipper slösa tid på att installera appar eller riskera att installera skadlig kod på din dator.

Kolla in den korta guiden om hur du konverterar en DVD till MP4 online.

Steg 1. Besök webbplatsen för DVD-ripper online.

Gå till webbplatsen Online Video Converter

Steg 2. Innan konverteringen, se till att du har sparat videon från din DVD till datorn. Klicka sedan på knappen Lägg till dina media för att ladda upp filer till onlinekonverteraren. Hitta din video och klicka på Öppna.

Steg 3. MP4 kommer att väljas som utgångsformat som standard. För att ändra videoupplösning, ljudkvalitet eller ställa in en specifik del av videon för konverteringen, klicka på kugghjulsikonen bredvid rullgardinsmenyn Format.

Steg 4. För att konvertera DVD-filer till MP4, tryck på Konvertera knapp. När konverteringen är klar laddas filen med .mp4-tillägget automatiskt ner till din dator. Alternativt kan du klicka på knappen Ladda ner. Nu vet du hur du använder DVD-omvandlaren online för att göra MP4-konvertering.

Nackdelar med detta konverteringsalternativ:

• Du kan bara konvertera en fil åt gången.

• Den maximala filstorleken är begränsad.

• Konverteringshastigheten är långsammare jämfört med andra gratisalternativ.

Way #5 - Hur man använder Freemake DVD-ripper

Ett annat sätt att rippa en DVD till MP4 är att använda en gratis app från Freemake. Med denna konverterare kan du enkelt extrahera dina DVD-skivor och förvandla dem till MP4-videor. Programmet har ett enkelt gränssnitt som tar några minuter att bemästra. Freemake Video Converter stöder olika typer av DVD-skivor, inklusive DVD+R/RW, DVD+R DL m.fl. Observera att appen endast är tillgänglig för Windows.

Följ stegen nedan för att rippa en DVD till MP4 gratis med Freemake Video Converter.

Steg 1. Ladda ner DVD-till-MP4-omvandlaren gratis.

Ladda ner Freemake Video Converter

Följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet och köra det.

Steg 2. Slå på DVD-knappen för att ladda upp videon. Leta reda på din DVD och klicka på OK.

Steg 3. Om du vill klippa din video innan du konverterar den klickar du på saxikonen. Gör nedskärningar i det nya fönstret som öppnas och klicka på OK för att spara ändringarna.

Steg 4. För att välja MP4 som målformat, klicka på knappen till MP4 i den nedre delen av programfönstret. I det nya fönstret som öppnas kan du välja förinställning för dina videor och en utmatningsmapp. För att börja rippa DVD-skivor på Windows 10, tryck på knappen Konvertera.

Nackdelar med detta konverteringsalternativ:

• Denna DVD-filkonverterare lägger till en vattenstämpel och ett intro till de bearbetade videorna.

• Appen är endast tillgänglig för Windows.

• Konverteringsprocessen är långsam.

Avancerade konverteringar

VLC
Bestseller

Färdiga förinställningar

Movavi Video Converter

Grundläggande och avancerade konverteringar

HandBrake

Vanliga frågor och svar

Hur konverterar jag en DVD till MP4 gratis?

Du kan överföra dina videor med en DVD-till-MP4-omvandlare gratis, till exempel Movavi Free Video Converter. Denna konverterare kan extrahera DVD-skivor, och den stöder också alla populära medieformat, inklusive MP4. Appen har också ett batchkonverteringsalternativ så att du enkelt kan konvertera flera filer samtidigt.

Följ stegen nedan för att veta hur du rippar en DVD till MP4 med Movavi Free Video Converter.

Steg 1. Hämta lämplig version av omvandlaren för din PC eller Macintosh från sidan länkad nedan.

Ladda ner Movavi gratis videokonverterare

Installera den kostnadsfria DVD-till-MP4-omvandlaren genom att följa instruktionerna på skärmen och köra programmet.

Steg 2. Klicka på knappen Lägg till media för att lägga till dina filer i konverteraren. Välj Lägg till DVD från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Öppna DVD. Leta sedan upp mappen VIDEO_TS på din DVD och klicka på knappen Välj mapp.

Steg 3. Öppna fliken Video i den nedre delen av programfönstret. Leta reda på MP4-gruppen och välj lämplig förinställning från listan.

Steg 4. För att välja destinationsmapp för dina konverterade videor, tryck på Spara till knapp. Slutligen klickar du på Konvertera för att börja rippa en DVD till MP4.

Nackdelar med detta konverteringsalternativ:

• Appen lägger till vattenstämplar till bearbetade videor.

• Det finns inga redigeringsalternativ tillgängliga.

• Den kostnadsfria omvandlaren stöder inte snabb konvertering.

Hur konverterar jag en DVD till MP4 med Windows Media Player?

Tyvärr kan du inte rippa DVD-skivor med Windows Media Player. Om du vill konvertera en DVD-video till MP4 rekommenderar vi att du använder en konverterare, t.ex. Movavi Video Converter. Detta lättanvända program stöder dussintals videoformat, inklusive DVD-kompatibla ISO, VOB, IFO etc., och fungerar riktigt snabbt tack vare SuperSpeed-läget.

Hur konverterar jag DVD till MP4 på Windows 10?

Det finns två huvudalternativ för att spara en DVD som MP4 på din Windows PC: du kan använda en desktop-app eller en onlinekonverterare. En skrivbordskonverterare är att föredra eftersom den inte har några begränsningar, till exempel filstorleksgräns och antalet konverterade filer per dag. Följ dessa steg för att rippa DVD-skivor till MP4 med Movavi Video Converter.

1. Ladda ner omvandlaren genom att följa länken nedan.
    Ladda ner Movavi Video Converter
    Följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet och starta det.

2. Klicka på knappen Lägg till media, välj sedan Lägg till DVD och klicka på Öppna DVD. Leta reda på din DVD, markera mappen VIDEO_TS och klicka på Välj mapp.

3. Öppna fliken Video, hitta MP4-gruppen med förinställningar och välj lämplig förinställning.

4. Om du vill ändra utdatamappen för de konverterade filerna klickar du på knappen Spara till. Om du vill konvertera en DVD till MP4 klickar du på knappen Konvertera.

Hur konverterar jag en DVD till MP4 på en Mac?

Om du är Mac-användare och behöver rippa en DVD följer du den korta guiden nedan:

1. Hämta DVD-till-MP4-omvandlaren och starta installationsprocessen: dubbelklicka på filen och följ instruktionerna på skärmen. När processen är klar kör du programvaran.
    Ladda ner Movavi Video Converter för Mac

2. Sätt först in DVD-skivan du behöver rippa i enheten. Klicka på Lägg till media, välj Lägg till DVD och klicka sedan på Öppna DVD.

3. Det finns en rad flikar under din fillista. För att konvertera din DVD till MP4, öppna fliken Video och välj MP4-gruppen av förinställningar. Ange den förinställning som bäst passar dina behov.

4. Klicka vid behov på Spara till för att ange en ny destination. Klicka på Konvertera för att börja bearbeta filerna.

Hur lång tid tar det att konvertera en DVD till MP4?

Det beror på storleken på den ursprungliga DVD-videon och önskad bithastighet för utdatafilen. Att bränna en DVD till MP4 tar ca 16 minuter med Movavi Video Converter utan SuperSpeed-acceleration aktiverad.

Är det lagligt att konvertera en DVD till MP4?

Att rippa DVD-skivor som innehåller upphovsrättsskyddat material är i de flesta fall olagligt. Men om du gör det för personligt bruk och inte försöker distribuera rippade DVD-skivor är det osannolikt att myndigheterna kommer att bry sig. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du kontrollerar dina lokala lagar innan du rippar en krypterad DVD.