Skapa bildspel med musik och effekter [Win & Mac]

Följ dessa enkla steg för att skapa bildspel:

1. Ladda ner och installera programmet.

2. Välj ett arbetssätt.

3. Skapa ett fantastiskt bildspel automatiskt eller manuellt.

4. Spara resultatet.

När du klickar på knappen Ladda ned laddar du ned en utvärderingsversion av programmet.*

logotype
8 608

Att veta hur man skapar ett bildspel är en viktig färdighet av både personliga och yrkesmässiga skäl. På det personliga planet kan förmågan att skapa ett bildspel med foton hjälpa dig att visa upp bilder för familj och vänner. Inom yrkesvärlden kan förmågan att skapa ett bildspel vara användbar för människor inom många olika branscher, från lärare till marknadsföringsexperter. Den här guiden visar hur du skapar ett bildspel med musik och effekter med hjälp av en pålitlig app för bildspel.

Hur man skapar ett bildspel med foton med Movavi Slideshow Maker

Movavi Slideshow Maker är ett praktiskt program som möjliggör att du förvandlar dina fotoalbum till fantastiska filmer. Det är ett kraftfullt och lättanvänt verktyg för att skapa och redigera dina egna bildspel på nolltid. Ladda ner programmet och följ de enkla stegen nedan för att lära dig hur du skapar ett bildspel med hjälp av Movavi Slideshow Maker.

Steg 1. Installera programmet

Öppna den körbara filen och installera Movavi Slideshow Maker genom att följa instruktionerna på skärmen.

Steg 2. Välj ditt arbetssätt

Det finns två sätt att arbeta med Movavi Slideshow Maker. Välj Slideshow Wizard, och programmet kommer att guida dig genom att skapa en fotofilm i några enkla steg. Välj Create a movie in manual mode för att ta kontroll över den kreativa processen med massor av anpassningsbara inställningar och alternativ. Gör ditt val och fortsätt till nästa steg.

Steg 3. Skapa ditt bildspel

Enkelt läge

Steg 3.1. Ladda upp foton

På fliken Files klicka på knappen Add Files och välj de bilder som ska ingå i bildspelet. När du har lagt till bilderna kan du ändra ordningen de visas i genom att dra dem omkring, och du kan även ta bort bilder genom att klicka på den lämpliga ikonen på varje bild.

Steg 3.2. Välj ett tema (valfritt)

För att spara tid när du skapar ditt bildspel kan du välja ett färdigt tema (t.ex. Familj, Kärlekshistoria etc.). Varje tema inkluderar anpassade övergångar, bildtexter och musikspår - du behöver inte välja dem manuellt. Du kan förhandsgranska varje tema genom att klicka på det. Klicka på Next och gå vidare till steg 3.3 för att fortsätta med ditt valda tema. Om du vill göra ditt eget val av musik, bildtext och övergångsstil, välj No Theme, klicka på Next och gå vidare till nästa steg.

Steg 3.3 Lägg till musik

Öppna fliken Music. Klicka på Add Files för att ladda upp musiken du valt. Du kan också använda en av de inbyggda ljudfilerna.

Steg 3.4. Förhandsgranska ditt bildspel

Öppna fliken Preview. Här kan du i motsvarande rullgardinsmenyer lägga till öppnings- och sluttitlar, anpassa din video till musikens längd och ta bort oönskade svarta sidofält från din video. Spela upp ditt bildspel i förhandsgranskningsfönstret genom att klicka på lämplig ikon.

När du är redo att spara din fotofilm, gå till fliken Export, klicka på Save the video och gå till steg 4 nedan.

Manuellt läge

Steg 3.1. Importera filer

Klicka på Add Files och välj de bilder du vill använda i bildspelet. Du kan lägga till inte bara foton utan också videofragment som du finner användbara. Alla klipp som du lägger till överförs automatiskt till tidslinjen. Alternativt kan du helt enkelt dra och släpp dina filer i arbetsområdet.

Steg 3.2. Lägg till övergångar

Fortsätt skapa ditt bildspel genom att lägga till snygga övergångar mellan bilderna för att skapa ett flöde i din film - det finns dussintals att välja mellan. Gå till fliken Transitions som visas på skärmbilden, hitta de stilar du gillar och dra och släpp dem till arbetsområdet mellan bilderna. Du kan också klicka på den lilla ikonen som visas på skärmbilden för att automatiskt lägga till övergångar till alla klipp samtidigt.

Steg 3.3. Lägg till musik och titlar

När du har lagt till och anpassat dina övergångar är det dags att ladda upp lite musik. Gå tillbaka till fliken Import, klicka på Add Files och välj önskad musikfil. Den överförs automatiskt till Audio Track på tidslinjen.

Slutligen, lägg till bildtexter och eftertexter till din film. Klicka på fliken Titles till vänster för att öppna titelsamlingen och dra och släpp sedan den du vill ha på tidslinjen.

För att redigera en titel, dubbelklicka du på den på tidslinjen eller i Preview. Dubbelklicka sedan på textrutan i Preview och skriv in den text du vill inkludera i ditt bildspel. Ändra titelinställningar genom att dubbelklicka på titeln på tidslinjen och ange sedan textparametrar som teckensnitt, storlek och färg i förhandsgranskningsfönstret. Klicka på Apply för att spara ändringarna.

För att spara din film, klicka på Export och gå till steg 4 nedan.

Steg 4. Spara ditt bildspel som en video

I exportfönstret välj lämpligt alternativ från flikarna högst upp i fönstret. Välj Save Video File eller, till exempel, Save for Devices, beroende på hur du planerar att använda videon. Om du vill ladda upp videon till YouTube, klicka du på fliken Upload to YouTube. Du kan också förbereda ditt bildspel för online-delning genom att spara det som WebM, MP4 eller OGV, eftersom dessa format är kompatibla med HTML5. När du har angett sparparametrarna, klicka på Start.

Lista över bildspelseffekter i Movavi Slideshow Maker

Movavi Slideshow Maker är en av de bästa programvarulösningarna för bildspelskapare som låter dig enkelt skapa fantastiska bildspel med bilder och videor för alla tillfällen, och den har en lång lista med effekter och redigeringsverktyg för användare att njuta av.

1. Filter

Movavi Slideshow Maker innehåller mer än 150 olika filter som du kan använda på dina bilder, justera färger, toner och stil för att skapa en helt unik presentation för dig och de personer du delar den med. Med detta kostnadsfria bildspel för Windows och Mac kan du använda alla typer av filter, från rörelseoskärpa till gamla filmvinjettfilter, glasmosaikfilter, glödande kanter och dussintals andra. Det breda utbudet av filter som finns tillgängliga i denna bildspelskapare ger dig otaliga alternativ för att anpassa varje bild i din presentation, vilket gör det enkelt att experimentera med din fotografering och skapa unika shower.

2. Övergångar

Du kommer också att hitta mer än 100 olika övergångar när du laddar ner denna bildspelskapare till din Windows 10-dator, bärbara dator, Mac eller annan kompatibel enhet. Movavi Slideshow Maker har fler övergångar än många andra program, vilket ger användarna många alternativ när det gäller hur showen fortskrider från en bild eller ett klipp till nästa. Övergångsalternativen inkluderar tona till svart, oskärpa, övertoning, brinnande papper effekten, parallax och många fler. Detta breda utbudet av filter gör att användaren kan använda olika effekter mellan varje bild, vilket skapar en bild-eller filmpresentation som känns fräsch och underhållande hela tiden, från första till sista bilden.

3. Titlar

Oavsett om du skapar en professionell presentation för dina kollegor eller ett roligt bröllopsbildspel för att visa ditt eget fotoalbum och dina minnen för vänner och familj, kan några titlar i början hjälpa till att göra det hela mer strukturerat och vackert. Movavi Slideshow Maker levereras med mer än 40 olika titelmallar som är helt anpassningsbara för att passa dina behov. Det finns professionella, affärsmässiga titlar, roliga filmtitlar, kärleks- och romantiktema textstilar och många fler att välja mellan. Dessa titlar kan ge en perfekt start I ditt bildspel, men du kan också fritt använda dem under hela showen för att lägga till text eller kommentarer när det behövs, eller i slutet för att avsluta det.

4. Klistermärken

Movavi Slideshow Maker innehåller också en stor samling klistermärken som du kan lägga över dina bilder och klipp. Det finns dussintals olika klistermärken att leka med, från enkla pilar och pekare för att markera vissa objekt eller områden i dina foton eller videor till söta och färgglada ikoner som solar, resväskor, bröllopstårtor och andra roliga former och idéer. Att lägga till klistermärken är verkligen snabbt och enkelt, och vissa av dem är till och med animerade, vilket ger lite animationskänsla till ditt bildspel. Ingen nedladdning krävs för dessa klistermärken, eftersom en komplett uppsättning ingår som en del av programmet, men du kan ladda ner fler uppsättningar och symboler från Movavi Effects Store om så önskas.

5. Färgjusteringar

Även med mycket omsorg och uppmärksamhet kan det vara svårt att alltid fånga bilder och videor så perfekt som du ursprungligen hoppades. Ibland kan färgerna vara lite fel eller ljusstyrkan ha varit lite för låg den dagen för att verkligen fånga den fulla effekten. Som tur är kan Movavi Slideshow Maker hjälpa dig med detta genom färgjusteringseffekter. Du kan använda en rad automatiska verktyg, t.ex. verktygen för automatisk kontrast eller automatisk mättnad, för att på enklaste sätt automatiskt ändra färgerna så att de passar dig, eller så kan du använda ett reglersystem för att få total kontroll över ljusstyrka, kontrast och så vidare.

6. Överlägg

Överlagringseffekten  är en annan populär och användbar funktion i Movavi Slideshow Maker. Med den kan du lägga till ett överlägg ovanpå dina bilder. Detta öppnar dörrarna till några riktigt spännande kreativa möjligheter när du sätter ihop dina bilder och videor. Du kan effektivt använda detta verktyget för att skapa ett slags collage av dina bilder och kombinera dem sida vid sida eller över varandra, och det finns olika alternativ tillgängliga, som bild-i-bild, logotyp, trio och sida vid sida, så att du kan ha en bild i en del av skärmen och en annan bild eller klipp i den andra eller i bakgrunden. Du kan också använda avancerade inställningar för att enkelt och snabbt definiera antalet sekunder per bild och så vidare.

7. Panorera och zooma

Pan- och zoomeffekten är enormt populär och används ofta online i videor och bildspel för sociala medier på webbplatser som Facebook, YouTube och Instagram. Och du kan använda den hur mycket du vill med Movavi bildspelsgenerator. Med denna vattenmärkesfria app kan du panorera och zooma in på dina HD-foton och klipp, vilket ger dig möjlighet att stilistiskt och kreativt zooma in på en enda bild och långsamt flytta från sida till sida eller uppifrån och ner. Dessutom ger appen dig full kontroll över riktningen för pan-rörelsen.

8. Animering

Om du verkligen vill ta dina bildspel till nästa nivå är det en riktigt bra metod att lägga till några anpassade animationer. Med Movavi Slideshow Maker kan du välja mellan enkla och avancerade animationer, beroende på din kompetensnivå och erfarenhet. I det enkla läget är animationen färdigdesignad åt dig, och allt du behöver göra är att välja en av mallarna och infoga den bild du vill animera. Med det avancerade läget kan du skapa dina egna animationer enligt dina behov och preferenser. Oavsett vad du väljer är detta det bästa sättet att lägga till nyckelbild animering i dina bildspel.

9. Markera och dölj

När du gör ett bildspel, samt lägger till musik och låtar och använder andra digitala effekter, kanske du också vill dölja vissa delar av dina bilder eller lyfta fram vissa andra områden för att dra uppmärksamhet till dem. Effekten för att markera och dölja gör det möjligt för dig att göra detta. Du kan använda detta verktyget för att markera vissa områden i bilden, t.ex. genom att göra en klar rektangel eller cirkel runt dessa områden och oskärpa ut resten av området, samt dölja sektioner genom att oskärpa ut dem eller applicera mörka former över för att dölja dem. Detta är utmärkt för att dölja mindre tilltalande områden i ett foto du tog med din Android- eller iOS-enhet eller för att skydda människors integritet.

10. Chroma-nyckel

Chroma-nyckel effekten är en av de mest avancerade funktionerna i Movavi Slideshow Maker. Den fungerar i princip som en grön skärmeffekt, där du använder ett enkelt färgväljarverktyg, väljer en färg i din bild och gör den färgen genomskinlig. Därefter kan du anpassa bakgrunden på olika sätt eller kreativt ändra utseendet och atmosfär på dina bilder. Det finns många olika sätt att leka med detta digitala verktyg för att skapa fantastiska och imponerande effekter för dina bildspel.

11. Långsam rörelse

En annan bra effekt som du kan använda med Movavi Slideshow Maker är slowmotion. Med denna effekt kan du sakta ner hastigheten med vilken dina videoklipp spelas upp. Det är ett bra sätt att dra fokus till vissa ögonblick eller lägga till lite stilfull känsla till några av dina klipp. Det kan användas för både humoristiska och spännande ändamål, och det finns många sätt att leka med slo-mo för ditt DVD-bildspel för att göra det mer intressant. Dessutom kan du med Movavi Slideshow Maker justera hastigheten på dina videor med perfekt precision från 1 % upp till 100 % hastighet.

Bästa bakgrundsmusik för bildspel: lista över webbplatser med gratis musik för bildspel

Något annat du kanske vill göra med ditt bildspel är att lägga till lite cool musik. Ett bildspel med en låt kan vara mycket mer underhållande för din publik att titta på, och det är verkligen lätt att lägga till vilken låt du vill med hjälp av Movavi Slideshow Maker. Faktum är att denna bildspelstillverkare även levereras med ett komplett musik- och låtbibliotek för att du ska komma igång.

Det finns flera färdiga teman att välja mellan, inklusive resor, familj, kärlekshistoria och födelsedag, vart och ett med sitt eget soundtrack. Du kan också välja mellan anpassade ljudspår i olika stilar, lämpliga för alla typer av bildspel, från födelsedags- och julshower till resefotovisningar.

Det finns också en stor samling olika ljud och ljudeffekter som du kan lägga till i dina bildspel med denna bildspelsskapare. Du kan t.ex. lägga till en "Happy Birthday"- låt för ett bildspel om en 18-årsdag eller lägga till skratteffekter när ett roligt foto visas. Från applåder till pistolskott och musikinstrument - utbudet av ljud är brett och varierat, vilket ger dig massor av möjligheter att vara kreativ med ljudet i ditt bildspel, såväl som den visuella sidan av det.

Om du behöver ännu fler ljud, låtar och musikspår till ditt bildspel kan du använda dig av olika webbplatser som erbjuder gratis nedladdning av låtar specifikt för bildspel och presentationer. Här är en kort lista över några av de bästa webbplatserna för nedladdning av musik till bildspel.

Audio Archive är ett av de största onlinebiblioteken för ljud- och MP3-filer med mer än två miljoner gratis ljudfiler, inklusive låtar i olika genrer, liveinspelningar av musik, poesiuppläsningar med mera.

NoiseTrade är en annan utmärkt webbplats som erbjuder otaliga gratis låtnedladdningar som du kan lägga till i dina bildspel i Movavi Slideshow Maker. Denna webbplats, liksom PureVolume, specialiserar sig mestadels på oberoende musik och har ett enkelt användargränssnitt samt många olika musikgenrer.

Jamendo är en annan bra webbplats att använda när du letar efter gratis musik för bildspel och presentationer. Den har hundratusentals ljudfiler redo för nedladdning till dina enheter, och många omfattas av Creative Commons-licensen, vilket innebär att de kan användas gratis för dina personliga kreativa eller kommersiella projekt.

Musopen är ett bra ställe att besöka till om du letar efter klassisk musik. Här finns nedladdningsbara versioner av vackra klassiska stycken från Mozart, Beethoven, Bach och Vivaldi, redo för nedladdning och perfekta att använda i romantiska bildspel, resebildspel eller professionella bildspel.

Sammanfattning

Att lägga till musik och effekter i ditt bildspel är ett riktigt bra sätt att piffa upp det, så att det ser, känns och låter mer spännande och blir mer engagerande även för din publik. Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att ta reda på några av de bästa och snabbaste sätten att dra fördel av ljud och effekter i bildspel för att ta ditt nästa bildspel till nästa nivå.

Movavi Slideshow Maker

Ett lättanvänt, men ändå effektivt bildspelsprogram

*Utvärderingsversionen av Movavi Slideshow Maker har följande begränsningar: 7 dagars testperiod, vattenstämpel på bildspelen och möjlighet att bara spara halva ljudlängden.

Vanliga frågor

Hur skapar jag ett bildspel med musik och bilder gratis?

Det finns olika gratisprogram för bildspel. Du kan också prova Movavi Slideshow Maker för att skapa ett bildspel med musik och bilder gratis. Movavi Slideshow Maker är tillgängligt med en 7-dagars gratis provperiod för nya användare och erbjuder alla funktioner du behöver för att skapa attraktiva och engagerande bildspel på Windows eller Mac.

Hur kan jag skapa ett bildspel på Facebook?

Det är möjligt att skapa bildspel på Facebook med hjälp av foton från ditt konto eller din sida. Du kan göra allt detta från ditt Facebook-konto på din dator eller bärbara dator. Gå till avsnittet statusuppdateringar, klicka sedan på Foto/Video och klicka sedan på Skapa ett bildspel. Därifrån kan du välja olika inställningar och lägga till de filer du vill använda för att skapa ditt bildspel.

Hur skapar jag ett bildspel på Instagram?

Om du vill lägga till ett bildspel på Instagram, öppna appen och tryck på Plus-knappen. Tryck sedan på knappen ”Välj flera” och välj upp till 10 foton eller videor för din presentation. Du kan redigera ordningen och tillämpa filter innan du slutför din show.

Hur kan jag skapa ett bildspel med musik på Windows 10?

Använd Movavi Slideshow Maker för att skapa ett bildspel med musik på din Windows 10-enhet. Du kan lägga till foton och videor och sedan använda det inbyggda ljudbiblioteket för att lägga till gratis låtar.

Hur skapar jag en videopresentation med bilder och musik?

Movavi Slideshow Maker och andra appar för skapande av bildspel kan användas för att skapa högkvalitativa videopresentationer med både bilder och musik.

Hur skapar jag ett bröllopsbildspel?

För att skapa ett bröllopsbildspel, lägg du till klipp och foton från ditt bröllop i en bildspelskapare som Movavi Slideshow Maker. Du kan sedan lägga till romantiska titlar, övergångar, filter och musik för att slutföra showen.