Hur man får en bild från en video [7 sätt]

Testa Movavi Screen Recorder:

• Skärmdumpar av hög kvalitet

• Rullande skärmdumpar

• Anpassningsbart fångstområde

• Enkel delning av bilder

7 756

Undrar du hur man tar en bild från en video på en dator? Den här artikeln presenterar sju sätt att fånga ett foto från en video. Det kommer också att förklara hur man får en bild från en video med varje verktyg.

Windows Bilder
4.5/5
Bestseller
Movavi Screen Recorder
5/5
VLC
4.4/5

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i den här artikeln har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar vill vi lyfta fram de bästa egenskaperna hos en produkt och vad den är bäst lämpad för.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Så här tar du en bild från en video på en dator med Movavi Screen Recorder

Bäst för: stillbilder av hög kvalitet

G2 betyg: 4,5 av 5 stjärnor, 50 recensioner

Movavi Screen Recorder är ett extremt användarvänligt program som kan användas för att extrahera ett foto från en video. De resulterande skärmdumparna är av mycket hög kvalitet.

Fördelar:

• Ta skärmdumpar med video för att öka din dagliga produktivitet

• Välj vilken del av skärmen som ska fotograferas: fokusera på det som är viktigt

• Fånga upp knappklick och markörrörelser för djupgående guider och förklarande texter

• Lägg till ljud till din video genom att spela in mikrofon- och högtalarfeeds, eller låt ljudet vara avstängt från inspelningen

• Spara och dela resultaten med dina vänner, kollegor och samarbetspartners

Nackdelar:

• Skaffa den fullständiga versionen av appen för att låsa upp alla verktyg du behöver för att bli kreativ

Så här tar du en stillbild från en video med Movavi Screen Recorder:

1. Installera Movavi Screen Recorder på din dator.

2. Dubbelklicka på appikonen för att starta Movavi Screen Recorder.

3. Starta det videoklipp som du vill ta en stillbild från.

4. Navigera till den del av videon som du vill göra om till ett foto och pausa videon.

5. Använd ikonen Skärmdump (den ser ut som en kamera) i verktygsfältet längst ner på skärmen för att ta bilden.

6. Mappen med din skärmdump öppnas automatiskt.

Du kanske också vill överväga att ladda ner Movavi ScreenShot, ett Google Chrome-tillägg som fångar högkvalitativa videoskärmbilder i din webbläsare.

Så här tar du ett foto från en video med Windows Photos

Bäst för: Windows användare

Appen Windows Photos är en inbyggd app på Windows 10. Detta mycket användarvänliga program redigerar inte bara foton, utan kan också användas för att ta en stillbild från en video.

Fördelar:

• Ingen nedladdning nödvändig

• Mycket användarvänlig

• Gratis

• Integreras med OneDrive

Nackdelar:

• Endast tillgänglig på Windows

• Erbjuder inte några avancerade redigeringsverktyg som finns i andra fotoredigeringsprogram

• Ingen tidslinje

Så här tar du en bild från en video med Windows Photos:

1. Öppna den mapp som innehåller din video.

2. Högerklicka på den videofil som du vill ta stillbilder från.

3. Klicka på Öppna med.

4. Välj Foton.

5. Videon börjar spelas upp.

6. Placera markören i spelaren och högerklicka.

7. Välj Redigera och skapa.

8. Välj Spara foton.

9. Videon sparas som en "Levande bild"-serie i din mapp Foton.

10. Öppna mappen Foton.

11. Dubbelklicka på den levande bilden.

12. Använd höger- och vänsterpilarna för att navigera genom stillbilderna.

13. Klicka på Save a Photo för den stillbild du vill spara.

Så här tar du en stillbild från en video med hjälp av mediaspelare

Flera nedladdningsbara mediaspelare kan också användas för att ta stillbilder från videoklipp.

Bäst för: hämta stillbilder från mindre vanliga filformat

VLC är en av de mest populära mediaspelarna på marknaden. Förutom att spela upp i stort sett alla videofilformat kan det användarvänliga gränssnittet i denna mediaspelare även ta stillbilder från videor.

Fördelar:

• Enkelt och okomplicerat gränssnitt

• Tangentbordsgenväg aktiverad

• Läser ett stort antal olika filformat

• Tillgänglig för Windows och macOS

Nackdelar:

• Gränssnittet är inte anpassningsbart

• Filer måste öppnas direkt från sina mappar

Så här tar du en stillbild från en video med VLC:

1. Öppna videon som du vill spela in i VLC.

2. Pausa videon på den bildruta som du vill fånga.

3. Klicka på menyn Video.

4. Klicka på Snapshot.

5. En miniatyrbild av skärmdumpen visas för en kort stund.

Bäst för: användare som gillar att anpassa sina verktygsfält

Media Player Classic är en gratis programvara med öppen källkod för Windows. Programvaran är lätt och mycket anpassningsbar och kan förutom att spela upp mediafiler även ta stillbilder på skärmdumpar.

Fördelar:

• Gratis

• Mycket anpassningsbart gränssnitt

• Lättvikt - tar inte upp mycket plats på din dator

• Inga annonser

Nackdelar:

• Endast tillgängligt för Windows

• Kan köra långsamt på vissa typer av filer

Så här tar du en stillbild från en video med Media Player Classic:

1. Öppna videon som du vill spela in i Media Player Classic.

2. Navigera till den bildruta i videon som du vill spela in.

3. Pausa videon.

4. Högerklicka på videon.

5. Klicka på File.

6. Klicka på Spara bild.

7. Ange det filnamn som du vill använda.

8. Välj format.

9. Välj kvalitet i procent.

10. Välj den plats där du vill spara filen.

11. Klicka på Spara.

Bäst för: arbeta med ofullständiga filer

GOM Player är en mediaspelare som kan arbeta med flera filformat och till och med kan spela fragmenterade eller ofullständiga videofiler. Dess skärmdumpfunktion är mycket bekväm och dess Burst Feature kan fånga imponerande 999 kontinuerliga skärmdumpar.

Fördelar:

• Spelar upp flera filtyper

• Kan spela upp ofullständiga eller fragmenterade videofiler

• Burst-funktionen tar upp till 999 kontinuerliga skärmdumpar

Nackdelar:

• Tar upp mycket plats

• Gränssnittet kan vara förvirrande för nybörjare

Så här tar du stillbilder från en video med GOM Player:

1. Ladda ner och installera GOM Player.

2. Spela upp videofilen som du vill spela in.

3. Navigera till den bildruta du vill fånga.

4. Pausa videon.

5. Klicka på ikonen Kontrollpanelen (den ser ut som tre reglage).

6. Klicka på Screen Capture.

Så här tar du en bild från en video med ett klippverktyg

Bäst för: klippa ut en del av skärmen

Snipping Tool är ett inbyggt program på Windows. Det kan användas för att fånga en del av skärmen; att fånga hela skärmen är svårare med det här verktyget.

Fördelar:

• Gratis

• Ingen nedladdning krävs

• Lätt att använda

Nackdelar:

• Endast tillgänglig på Windows

• Ibland fryser datorn när man försöker fånga hela skärmen

Så här tar du en stillbild från en video med Snipping Tool:

1. Spela upp videon som ska skärmdumpas.

2. Navigera till den bildruta du vill fånga.

3. Pausa videon.

4. Klicka på Start-ikonen.

5. Skriv in "Snipping Tool".

6. Klicka på Snipping Tool (åtföljs av saxikonen ).

7. Välj Rektangulär snippa.

8. Klicka på Ny i den övre vänstra delen av verktyget.

9. Dra rektangeln så att den omsluter det område som du vill fånga med verktyget.

10. När du släpper musen kommer fotot att knäppas.

11. Klicka på ikonen Spara.

12. Välj den plats där du vill spara fotot.

13. Ange ett filnamn.

14. Klicka på Spara i det nedre högra hörnet.

Så här tar du ett stillbildsfoto från en video med hjälp av snabbtangenter

Bäst för: snabb bildtagning

Ett annat sätt att ta en skärmdump från en video är att använda snabbtangenter, vilket är genvägar som du kan ta genom att trycka på en följd av tangenter eller några tangenter samtidigt.

Fördelar:

• Lätt att använda

• Snabb bildtagning

• Ingen nedladdning krävs

• Gratis

Nackdelar:

• Du måste komma ihåg tangentkombinationen

• Fångar automatiskt hela skärmen - inget alternativ för att fånga en viss del

Om du vill ta en stillbild från en video med snabbtangenter på Windows trycker du på Win och Print Screen samtidigt eller, på vissa bärbara datorer, på Function och Print Screen.

På Windows 8 eller 10 sparas bilden i mappen Screenshots i ditt bildbibliotek. Om du använder en äldre version av Windows kopieras skärmdumpen till Urklipp, där du kan klistra in den i ett dokument eller i Paint och spara den.

Om du vill ta en stillbild i helskärm från en video med snabbtangenter på en Mac trycker du på Skift, Kommando och 3. Bilden sparas på skrivbordet.

Så här tar du en stillbild av en del av skärmen från en video med snabbtangenter på en Mac:

1. Tryck på Skift, Kommando och 4.

2. Dra ikonen med hårkorset så att det omsluter den del av skärmen som du vill ta en bild av.

3. När du släpper musen kommer bilden att knäppas.

4. Skärmdumpen sparas på skrivbordet.

Hur man tar en stillbild från en video med hjälp av omvandlare

Bäst för: ta flera foton från en enda video

Den här programvaran gör det enkelt att ta en stillbild från en video med ett klick. Programmet är gratis att ladda ner och innehåller inga annonser.

Fördelar:

• Gratis

• Lätt att använda

• Inga annonser

Nackdelar:

• Skapar endast JPG-filer

• Installerar adware om du inte avanmäler dig

För att göra en bild från en video med Free Video till JPG Converter:

1. Ladda ner programvaran.

2. Starta programmet.

3. Välj den videofil som du vill spela in.

4. Välj var du vill att filen ska sparas.

5. Ställ in extraktionsalternativen efter dina specifikationer baserat på hur många bildrutor du vill fånga.

6. Klicka på knappen Konvertera.

Bäst för: skapa JPG-foton med onlineprogram

Online Converter är ett webbaserat program för konvertering av videofiler till JPG-fotofiler. Programmet kan konvertera flera filformat och är mycket lätt att använda.

Fördelar:

• Lätt att använda

• Ingen nedladdning nödvändig

• Fungerar med flera videofilformat

Nackdelar:

• Skapar endast JPG-filer

• Vissa användare rapporterar att programmet fryser ofta

Bäst för: dra ut bilder från små videofiler

Online-convert.com är ett annat webbaserat program för att ta ut stillbilder från videofiler. Gränssnittet är enkelt att använda, även om det finns en betalvägg efter en viss mängd användning.

Fördelar:

• Gratis

• Ingen nedladdning krävs

• Användarvänligt gränssnitt

Nackdelar:

• Betalvägg aktiveras efter en viss användningstid

• Arbetar långsammare än vissa andra program

• Vissa användare hävdar att de har registrerats för en betald prenumeration utan att de vet om det

Bäst för: snabb konvertering

Movavi Video Converter är ett höghastighetsprogram för mediekonvertering som fungerar med en mängd olika filtyper. Du kan inte bara ta stillbilder från videor med det här programmet, utan det skapar också GIF och är extremt lätt att använda.

Fördelar:

• Mycket användarvänlig

• Konverterar mediefiler till över 180 format

• Höghastighetskonvertering

• Skapar GIF:ar samt skärmdumpar

Nackdelar:

• Begränsade redigeringsmöjligheter i gratisversionen

Så här tar du en stillbild från en video på en iPhone

Bäst för: iOS-användare

Du kan ta en stillbild från en video, även om du använder en liten enhet, som en iPhone. iOS ger dig ett användbart skärmdumpningsverktyg som inte bara låter dig ta vilken bild som helst från skärmen, utan också redigera den för att markera det som är viktigt. Visst, det finns gott om skärmdumpningsappar i App Store, men det inbyggda verktyget täcker de flesta fall du kan ställas inför. Så det är ett bra verktyg att börja med.

Fördelar:

• Är inbyggd och gratis

• Har flera redigeringsverktyg, inklusive beskärning och ritning på en skärmdump

• Har inga begränsningar för hur många skärmdumpar du kan ta

• Har enkla alternativ för delning och sparande

Nackdelar:

• Inga standardformer eller skrivalternativ, endast ritning

Så här tar du en bild från en video på en iPhone:

1. Leta reda på den plats i videon som du vill spara.

2. Tryck samtidigt på volym upp- och strömknappen . Alternativt, om din iPhone inte har Face ID, trycker du på hemknappen och strömbrytaren .

3. Tryck på förhandsgranskningen av skärmdumpen.

4. Rita på skärmdumpen med hjälp av de inbyggda alternativen.

5. Tryck på Klar för att spara eller radera skärmdumpen.

Hur man väljer ett program för att ta skärmdumpar

App

Proffs

Nackdelar

92233720 36854775798

Integreras med OneDrive

Ingen tidslinje

Enkelt gränssnitt

Gränssnittet är inte anpassningsbart

Det kan vara svårt att välja bara ett verktyg framför andra. Här är en lista med punkter att tänka på när du väljer ett program för att fånga skärmdumpar:

OS-kompatibilitet: se till att programvaran du väljer fungerar på din föredragna plattform.

Funktionalitet: om du behöver redigera dina skärmdumpar, skulle du ha det bättre med ett program med inbyggda alternativ som undertexter, filter eller skärning. Till exempel, för funktionen rullande skärmdumpar, kan du prova Movavi Screen Recorder.

Recensioner: det är bra att kontrollera användarrecensioner innan du laddar ner ett program - andra människor kan ha påpekat viktiga fördelar eller problem.

Support: försök att hitta ett program med tillgänglig kundsupport. Om du stöter på problem kommer det att hjälpa dig.

Topp 7 sätt att få en bild från en video

1. Windows Photos - för Windows användare.

2. Movavi Screen Recorder - för stillbilder av hög kvalitet.

3. VLC - för att hämta stillbilder från mindre vanliga filformat.

4. Media Player Classic - för användare som gillar att anpassa sina verktygsfält.

5. GOM Player - för att arbeta med ofullständiga filer.

6. Snipping Tool - för att fånga en del av skärmen.

7. Snabbtangenter - för att snabbt ta bilder.

Slutsats

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att välja lämplig programvara. Innan du köper något, se till att du har tittat igenom funktionerna i alla lösningar eller provat några testversioner, så att du kan välja det program som verkligen passar dina behov.

Movavi Screen Recorder

Det perfekta sättet att spela in allt från din skärm

Ansvarsfriskrivning: Vänligen notera att Movavi Screen Recorder inte tillåter att man spelar in kopieringsskyddade video- och ljudfiler.

Movavi Screen Recorder

Vanliga frågor

Hur tar jag en skärmdump av hög kvalitet från en video?

Hur kan jag få en stillbild från en video?

Vad är den bästa video-till-foto-omvandlaren?

Kan du spara en bild från en video?

Movavi Screen Recorder

Det perfekta sättet att spela in allt från din skärm

An easy way to record from your screen in HD. Make video footage of any application, record online streaming video, webinars, even Skype calls, and save clips in all popular formats.

4.620,793 recensioner