Intro Maker voor YouTube Kanaal

13 283

Probeer Movavi Video Editor!

• Intro's en outro's toevoegen en aanpassen
  • Breng creatieve stickers en titels aan
  • Video's rechtstreeks delen naar YouTube

Maak video's. Creëer. Inspireer.

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

Een intro van een YouTube-kanaal is als een handtekening. Het zorgt ervoor dat het kanaal zich onderscheidt van de rest en geeft in een paar seconden het karakter van het kanaal weer. Een goede intro zou de eerste stap moeten zijn voor elke maker van videocontent.

Hoe maak je een YouTube-intro? Stap één is het bedenken van een cool concept; dit zal de unieke kenmerken van je kanaal benadrukken. Laat je creativiteit de vrije loop, stel je de perfecte intro voor en denk over elk aspect goed na:

• Achtergrondfoto of -video. Op YouTube draait alles om video-inhoud en daarom is het visuele aspect van je intro het belangrijkst. Zorg ervoor dat de foto of video die je kiest van hoge kwaliteit is, er goed uitziet en zich onderscheidt van andere op het platform.

• Onderschrift. Je wilt toch dat de kijker de naam van je kanaal onthoudt? Door een bijschrift toe te voegen kun je een verband leggen tussen je inhoud en de naam van het kanaal in het hoofd van de kijker.

• Animatie en effecten. Veel mensen vinden een statisch beeld met tekst saai. Animatie maakt je intro dynamischer. Overweeg geanimeerde bijschriften, emoji's, filters, visuele effecten, 2D- of 3D-animatie, enz. toe te voegen.

• Muziek en geluid. Geen enkele YouTube-video is compleet zonder audio, en intro's vormen daarop geen uitzondering. Zoek een liedje of melodietje dat een aanvulling vormt op je video, zodat de kijker een onvergetelijke ervaring beleeft.

Dit is een uitgebreide gids over hoe je een intro maakt voor je YouTube-kanaal en die intro gebruikt om je video's te brandmerken. De software die we in deze handleiding gebruiken is Movavi Video Editor.

Dit eenvoudige programma, beschikbaar voor zowel PC als Mac, maakt videobewerking heel eenvoudig. Hier zie je een intro van een gamekanaal, gemaakt met deze tutorial.

Wat denk je ervan? Wil je ook zoiets maken? Klik op de knop hieronder om Movavi Video Editor te downloaden, op je computer te installeren, en laten we beginnen!

Hoe maak je een intro voor YouTube?

Stap 1. Installeer het videobewerkingsprogramma

Start het installatiebestand en volg de instructies op het scherm. Nadat het programma met succes is geïnstalleerd, wordt het automatisch geopend.

Stap 2. Maak een nieuw introsjabloon

Open het menu Titels en ga naar het tabblad Introvideo's. Er zijn enkele voorinstellingen die u kunt gebruiken voor uw intro, maar u kunt er ook voor kiezen er zelf een te maken. In dat geval sleept u de voorinstelling Nieuwe intro naar de tijdlijn onderin het programmavenster.

Klik nu op het pictogram Bewerk deze intro. Dit opent de introbewerkingsmodus.

Stap 3. Upload de achtergrondafbeelding voor je intro

Laten we beginnen met de achtergrond. Ga naar het menu Importeren, open het tabblad Bestanden importeren, klik op Bestanden toevoegen, en zoek de afbeelding of video die je hebt gekozen voor je intro. In ons geval gebruiken we een stilstaande afbeelding - die zijn voor beginners veel gemakkelijker te gebruiken.

Wanneer het bestand is toegevoegd, vergeet dan niet de standaardafbeelding te verwijderen. Klik op de afbeelding op de tijdlijn en druk op Verwijderen.

Stap 4. Kies de muziek voor je intro

Als het muziekbestand dat je wilt gebruiken is opgeslagen op je computer, klik dan opnieuw op Bestanden toevoegen en voeg de muziek toe op dezelfde manier als je de achtergrond hebt toegevoegd.

Als je nog niet hebt besloten welke muziek je wilt gebruiken, kun je iets kiezen uit de ingebouwde collectie van het programma. Klik op Muziek en selecteer een van de opties. Voeg het toe aan het audiospoor via slepen en neerzetten.

Als de audio te lang is voor een intro (bijvoorbeeld als u alleen een klein gedeelte van een nummer wilt gebruiken), moet u het knippen. Selecteer de muziek op het audiospoor, zoek de plaats waar je wilt knippen en klik op Splitsen.

Klik nu op het stuk audio dat u niet nodig hebt en klik op Verwijderen. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is om alle ongewenste delen van de audio te verwijderen. Als de muziek toevallig ergens in het midden van de tijdlijn staat, sleep het dan naar het begin van het audiospoor.

Als er in het geluid is geknipt, kan het aan het eind ruw klinken. Als u het einde vloeiender wilt maken, is het de moeite waard te overwegen een fade-out effect aan de audio toe te voegen. Dubbelklik op de audio om het paneel Extra te openen. Zoek de schuifregelaar Fade out en stel deze in op 1 seconde. Dit is voldoende voor een korte video zoals een intro. Natuurlijk kunt u de fade-out lengte zelf kiezen. Bedenk gewoon wat het beste werkt voor je intro.

Zorg er ook voor dat je achtergrond overeenkomt met de muziek op de tijdlijn. Pas de lengte van je achtergrond aan door de rechterrand van de afbeelding op het Videospoor te verslepen.

Stap 5. Voeg een onderschrift toe

Laten we de naam van je kanaal toevoegen. Open het tabblad Titels en selecteer een van de vele meegeleverde voorinstellingen. Om een titel aan de video toe te voegen, sleept u de voorinstelling naar het Titelspoor en past u deze aan de lengte van de intro aan door de randen op de tijdlijn te verslepen.

Dubbelklik op de titel op de tijdlijn om de tekst te bewerken. U kunt de gewenste tekst invoeren, de kleur, het lettertype en de grootte van de tekens wijzigen, en zelfs de animatie versnellen of vertragen. Om de wijzigingen te accepteren, klikt u op Toepassen.

Als u niets kunt vinden dat bij uw idee past, kijk dan in onze Effectenwinkel. Elke Effectenset heeft veel opties om uit te kiezen. Niet alleen bijschriften, maar ook overgangen, stickers, muziek en achtergronden. Als je een reiskanaal hebt, vind je misschien iets passends in de Droomreis pakket. De Elegante vlogpakket en Zacht minimalismepakket zijn leuk voor een beautykanaal. Voor een gaming kanaal hebben we een van de presets uit de Goed Gespeeld-pakket gekozen.

Naar de effectenwinkel

Stap 6. Overlay-filters (optioneel)

Je intro is zo goed als klaar. Je kunt de clip nu opslaan en het voor gezien houden, of je kunt hem naar een hoger niveau tillen! Door bijvoorbeeld filters toe te voegen verander je de sfeer van de intro, en aanpassingen aan de achtergrondfoto om een ander kleurenschema te gebruiken geven een andere dimensie aan je video.

Klik op Filters, selecteer een van de vele opties in het programma en sleep het naar de achtergrondfoto of -video op het spoor.

Stap 7. Bewaar de intro voor later gebruik

Het is tijd om je intro op te slaan. Klik op Toepassen en terug om de introbewerkingsmodus af te sluiten.

Je ziet je nieuw gemaakte intro op de tijdlijn. Klik op het pictogram Floppy Disc in de linkerbovenhoek van de intro en geef een naam op in het pop-upvenster. Als je op OK klikt, verschijnt je intro bij de andere sjablonen in het tabblad Intro-video's. Het is klaar om te gebruiken en te bewerken wanneer u maar wilt.

Als u besluit wijzigingen aan te brengen in de intro, maakt u een nieuw project, voegt u uw intro toe aan de tijdlijn en klikt u op het pictogram Bewerk deze intro (zoals getoond in Stap 2). Hierdoor wordt de bewerkingsmodus voor de intro opnieuw geopend. Vergeet na het bewerken niet de wijzigingen op te slaan zoals hierboven beschreven.

Stap 8. Upload de video met de intro naar YouTube (optioneel)

Nu kun je deze aangepaste intro gebruiken in je YouTube-video's. Sleep de intro gewoon naar de tijdlijn en ga verder met je montage.

Als de video klaar is, klik je op de knop Exporteren. Natuurlijk kun je de video opslaan in MP4-formaat, maar er is een betere optie. Met de software kun je de video direct uploaden naar YouTube. Klik op Online uploaden, meld u aan bij uw YouTube-account, voer de gegevens voor de video in (titel, beschrijving, tags, enz.) en klik op Uploaden. Wanneer het proces is voltooid, zal je video op YouTube staan en views en likes krijgen!

Nu weet je hoe je zelf een YouTube-intro maakt. Met Movavi Video Editor maakt het niet uit of je een montage professional bent of een beginner, of je een fervent gamer bent, een beauty blogger, of een bedrijfsadviseur - deze eenvoudig te gebruiken software voldoet aan je behoeften. Probeer het programma en ontdek het zelf!

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.