5 bästa gratis MOV-redigerare i 2024

Prova Movavi Video Editor!

• Enkelt att redigera och förbättra videor
  • Lägg till snygga övergångar, titlar och filter
  • Stabilisera och backa video, equalize ljud och mycket mer

10 626

Med en MOV-redigerare kan du redigera MOV-filer på en rad olika sätt, från att klippa och beskära till att lägga till effekter och övergångar. Den här guiden tar upp några av de bästa videoredigerarna, inklusive onlineverktyg och nedladdningsbara appar.

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i den här artikeln har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar vill vi lyfta fram de bästa egenskaperna hos en produkt och vad den är bäst lämpad för.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Så här redigerar du en MOV-fil på en PC

Movavi Video Editor är en fullt utrustad videoredigerare som du kan ladda ner och använda på Windows- och Mac-enheter. Den är tillgänglig som en gratis nedladdning under de första sju dagarna, så att du kan prova den innan du väljer att uppgradera till premiumversionen. När det gäller redigering av MOV-filer erbjuder Movavi Video Editor allt du behöver. Den har ett lättförståeligt användargränssnitt, ett stort utbud av funktioner, övergångstyper och redigeringseffekter samt snabba behandlingstider, så att du kan ha kul med att redigera dina HD MOV-filer och förbättra dina klipp på många olika sätt.

Steg 1. Ladda ner och installera MOV-filredigeraren

Det första steget är att ladda ner detta MOV-redigeringsprogram direkt från den officiella webbplatsen och installera det. Följ installationsanvisningarna och du bör vara redo att använda programvaran på några minuter på din Mac- eller Windows-enhet.

Steg 2. Lägg till dina filer

När programmet har installerats öppnar du det och lägger sedan till MOV-videofiler från din dator, ett USB-minne eller till och med en mobil enhet. Du kan också importera inspelningar direkt från en ansluten kamera eller spela in nya filer med din webbkamera för att redigera dem i appen. Klicka på Lägg till filer för att ladda upp dina videor.

Steg 3. Redigera videon

När ditt videoinnehåll har laddats in i appen kan du börja redigera efter önskemål. Movavi Video Editor har många redigeringsverktyg och funktioner, inklusive beskärning, trimning, sammanslagning, övergångar, filter med mera. Du kan justera kontrast, ljusstyrka, mättnad och så vidare med hjälp av de olika funktionerna för att justera och förbättra ditt klipp. Du kan också lägga till filter, slå ihop MOV-filer för att skapa större klipp, ändra ljudspåret och så vidare. Hur komplicerad redigeringen ska vara bestämmer du själv.

Steg 4. Spara din fil

När du har gjort de nödvändiga ändringarna i din MOV-fil kan du spara det nya klippet på din enhet eller till och med använda Movavi Video Editor för att konvertera det till ett annat populärt format som MP4. Du kan också ladda upp direkt till webbplatser som YouTube eller exportera det direkt till en annan enhet, t.ex. din telefon eller surfplatta.

Gratis videoredigerare med grundläggande verktyg och funktioner

Avidemux
Bestseller

En uppsättning avancerade verktyg för videoredigering

Movavi Video Editor

Ett enkelt program för skärning och konvertering

Free Video Cutter

Topp 5 av de bästa gratis MOV-redigerarna för en PC

1. Avidemux [Windows, macOS, Linux]

Avidemux är en av de bästa gratis MOV-redaktörerna som du kan ladda ner och börja använda idag på ett brett spektrum av plattformar: Windows, Mac och Linux också. Det är en enkel men effektiv MOV-videoredigerare som också kan användas för andra filtyper som AVI, MP4 och ASF. Du kan använda det för att klippa, filtrera och koda, men det har inte samma avancerade funktioner jämfört med andra videoredigerare där ute, så det är bäst för grundläggande ändringar och redigeringar.[1]

Ladda ner Avidemux

Fördelar:

• Helt gratis att använda

• Fungerar på alla tre stora plattformar - Windows, Mac och Linux

• Användbar för grundläggande redigering av MOV-filer och andra vanliga videofiltyper

Nackdelar:

• Saknar funktioner och komplexitet från mer avancerade redigeringsprogram

• Uppdateras inte särskilt ofta och saknar stöd från utvecklare

2. Free Video Cutter [Windows]

Free Video Cutter är en annan videoredigerare som du kan använda för MOV-filer. Det fungerar också med många andra videoformat, inklusive MPEG, DivX, AVI och WMV. Som namnet antyder handlar Free Video Cutter mest om att klippa videofiler i mindre bitar. Du kan använda den för att trimma ner stora filer till mindre klipp eller eliminera oönskade sektioner och tomt innehåll från dina befintliga MOV-videofiler. Du kan också använda den för att hugga och konvertera enskilda klipp från stora filer. Det är inte användbart för andra typer av MOV-redigering, som filter och övergångar, men det är bra för grundläggande klippning, och det har fördelen att det är helt gratis att använda, utan någon form av adware eller spyware som stör dig. Det har också ett riktigt rent och enkelt användargränssnitt som definitivt kommer att tilltala nybörjare.

Ladda ner gratis videoklippare

Fördelar:

• Mycket lätt att använda och nybörjarvänligt

• Perfekt för att dela upp stora MOV-filer och andra filtyper i mindre delar

• Fungerar bra med många populära filformat

Nackdelar:

• Endast riktigt bra för kapning och trimning

• Har inga andra redigeringsfunktioner eller effekter

VSDC Free Video Editor är ännu en MOV-redigerare för Windows 10 som du kan ladda ner idag och börja använda för alla dina MOV-filredigeringsbehov, liksom för redigering av andra populära videoformat som MKV, MPG, 3GP och FLV, tillsammans med ljudformat som MP3, WAV och WMA också. Det här är ett mycket mångsidigt videoredigeringsprogram som finns tillgängligt på många språk och som innehåller många olika verktyg, effekter, övergångar och funktioner. Du kan använda den för allt från klippning och färgkorrigering till anpassade green screen-effekter och filter. Det har ett riktigt snyggt designat användargränssnitt som kommer att tilltala avancerade användare och till och med kommer med inbyggda konverteringsverktyg och DVD authoring också.

Ladda ner VSDC gratis videoredigerare

Fördelar:

• Helt gratis att använda

• Massor av avancerade redigeringsfunktioner, effekter och verktyg

• Fungerar även som konverterare och DVD-skapare

Nackdelar:

• Du måste betala en premie för att få tillgång till teknisk support

• Användargränssnittet kan vara lite komplicerat för nybörjare

4. OpenShot [Windows, macOS, Linux]

OpenShot fungerar lika bra på Windows-, Mac- och Linux-enheter och är en av de mest mångsidiga och bäst rankade videoredigerarna för MOV-filer som du kan använda och ladda ner idag. Denna kraftfulla videoredigerare är lätt att förstå med ett förvånansvärt enkelt användargränssnitt och har en lång lista med funktioner. Du kan använda den för att trimma och skära dina MOV-filer, lägga till speciella videoeffekter, invertera färgerna, justera ljusstyrka och kontrast, visualisera ljud som vågformer och så mycket mer. Det kan ta lite tid för nya användare att vänja sig vid alla olika funktioner och aspekter av denna MOV-redigerare, särskilt några av de mer avancerade verktygen som 3D-animationer och tidseffekter, men när du väl behärskar det kan OpenShot bli din go-to videoredigerare.

Ladda ner OpenShot

Fördelar:

• Massor av olika redigeringsfunktioner att leka med

• Ett imponerande enkelt och intuitivt användargränssnitt

• Helt gratis och öppen källkod

Nackdelar:

• Vissa funktioner är lite förvirrande i början

• Nybörjare kan behöva lite tid för att vänja sig vid detta program

5. iMovie [macOS, iOS]

iMovie är en programvara som inte behöver någon introduktion för användare av Apple-enheter. Det är standardvideoredigeraren för många populära Apple-enheter som Mac, iPhones och iPads, så att användare enkelt kan göra filmer och klipp i Hollywood-klass och kunna redigera projekt över olika enheter med felfri plattformsfunktionalitet. Denna MOV-redigerare för en Mac fungerar bra med MOV-filer och många andra vanliga filtyper och upplösningar hela vägen upp till 4K, så du kan använda den för att redigera nästan alla videofiler på din enhet. Det kan fungera för grundläggande redigering som trimning och beskärning, samt mer avancerad redigering som att skapa titlar, lägga till specialeffekter och justera ljudspåret också. Det grundläggande syftet med iMovie är att låta användarna redigera som proffs men med ett nybörjarvänligt användargränssnitt, och det gör det ett bra jobb med att få det att hända.

Ladda ner iMovie

Fördelar:

• Med plattformsoberoende användning kan du börja redigera på en enhet och avsluta på en annan

• Fungerar med 4K-filer och många olika videoformat

• Massor av avancerade redigeringsverktyg som green screen-effekter och filter

Nackdelar:

• Ej lämplig för Windows- eller Linux-plattformar

• Importering och bearbetning av filer kan vara lite långsamt på äldre Apple-enheter

Bästa MOV-videoredigerare online

Du kan använda denna MOV-redigerare online, så du behöver inte oroa dig för någon form av nedladdning eller installation på din enhet när du använder det här verktyget, och du behöver inte heller oroa dig för kompatibilitetsproblem. Du kan helt enkelt ladda upp verktyget i din favoritwebbläsare, ladda upp dina MOV-filer och börja redigera direkt. Det erbjuder både videoredigeringsverktyg och onlinemallar som du kan använda, vilket möjliggör sammanslagning av MOV-filer, komprimering, klippning och mer. Du kan också använda den för att göra introklipp, outros, annonser, firande videor och så vidare. Det är ett av de enklaste verktygen att använda för att redigera MOV-filer online, tilltalande för alla från innehållsskapare på sociala medier till bloggare och mer. Dessutom är det gratis att använda, med premiumabonnemang tillgängliga för dem som vill ha mer.

Gå till Fastreel

Fördelar:

• Gratis att använda

• Fungerar online i din webbläsare, utan några nedladdningar eller installationer

• Levereras även med massor av redigeringsverktyg och färdiga mallar

Nackdelar:

• Gratisversionen har vissa begränsningar

• Du måste betala ett premiumabonnemang för att få tillgång till alla funktioner

Med 30 miljoner skapade konton hittills[2] är WeVideo en av de mest populära videoredigerarna online, utformad för att användas av ett brett spektrum av olika människor. Oavsett om du vill redigera MOV-filer för affärsändamål, sociala medier, klassrumsklipp, marknadsföring eller bara för att dela med dig till vänner och familj, är detta ett kraftfullt och effektivt verktyg att använda. Det har snabba behandlingstider och ett brett utbud av flexibla prenumerationsalternativ, så att du kan välja den plan som bäst matchar dina behov och din budget. När det gäller användning erbjuder WeVideo allt du behöver för att redigera dina MOV-filer till fantastiska videor. Den levereras med sitt eget lagerbibliotek med mer än en miljon objekt som videor och bilder att lägga till i dina klipp, samt green-screen-effekter, videoformat, mobilappstöd på Android och iOS, och så vidare.

Gå till WeVideo

Fördelar:

• Snabb, effektiv videoredigering och bearbetning

• Fungerar på alla plattformar och mobila enheter

• Ett stort antal redigeringsverktyg, effekter och funktioner

Nackdelar:

• Endast premie

3. Clideo

Clideo är en annan onlinevideoredigerare som miljontals månatliga användare litar på och som redan används för att skapa tiotals miljoner videor. Den stöder MOV-filer, tillsammans med många andra populära videofilformat, och erbjuder ett brett utbud av olika videoredigeringsverktyg, såsom sammanslagning, storleksändring, klippning, beskärning, hastighetsjustering, undertexter, komprimering och mer. En del av det som gör Clideo så populärt är dess enkelhet; du kan helt enkelt lägga till en video och sedan klicka på de verktyg du behöver för att börja göra redigeringar och justeringar. Det är verkligen inte komplicerat alls, så nybörjare kan ha det bra med det här verktyget, men du måste betala för förmånen att använda det.

Gå till Clideo

Fördelar:

• Massor av verktyg för alla dina redigeringsbehov

• Enkel och nybörjarvänlig design

• Allt är mycket enkelt att använda

Nackdelar:

• Du måste betala för att använda den

• Bristande flexibilitet när det gäller betalningsplaner

Sammanfattning

Om du vill redigera MOV-filer kan redigeringsprogrammen ovan hjälpa dig med allt från grundläggande justeringar som trimning och beskärning till mer avancerad redigering med specialeffekter och anpassat ljud. Tänk på att ta hänsyn till olika faktorer som användarvänlighet, betyg och funktioner för att välja den bästa MOV-redigeraren för dina behov.

Movavi Video Editor

Skapa fantastiska videor enkelt

*Gratisversionen av Movavi Video Editor kan ha följande begränsningar beroende på build: vattenstämpel på exporterade klipp 60 sekunders video, halva ljudlängdsgränsen och/eller några avancerade funktioner är inte tillgängliga när du exporterar videor.

Vanliga frågor och svar

Vilka är de bäst rankade MOV-redigeringsprogrammen?

Movavi Video Editor, VSDC Free Video Editor, iMovie och Fastreel är några av de bäst rankade MOV-videoredigerarna du kan börja använda idag.

Hur redigerar jag en MOV-fil på en Mac?

För att redigera en MOV-fil på en Mac måste du använda ett redigeringsprogram som är kompatibelt med macOS-plattformen, t.ex. Movavi Video Editor eller iMovie.

1. Ladda ner och installera Movavi Video Editor för Mac.

2. Klicka på Lägg till filer för att ladda upp videor som du vill redigera.

3. Använd programmets verktyg och funktioner.

4. Klicka på Exportera för att spara resultatet.