Så här överlagrar du en bild på en video - 3 olika sätt

Försök med Movavi Video Editor:

• Flera överlagringslägen

• Enkel redigeringsprocess

• En rik samling av effekter

9 414

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i denna artikel har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar jämför vi viktiga parametrar, inklusive video- och ljudtrimning, visuella effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, spara och dela videor och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

disclaimer_person

Kort sammanfattning

Editing on your Mac, iPad, or iPhone: iMovie

Editing on computers with Windows 8 and older: Windows Movie Maker

Det finns många anledningar till varför man vill överlagra en bild på en video. Du kanske vill skapa en bild-i-bild-effekt eller överlagra en bild, t.ex. en logotyp eller annan grafik. Du kanske också vill använda bilder som en del av ditt videoprojekt och lägga till effekter eller till och med en voice-over till videon. Allt detta är möjligt med den professionella Movavi Video Editor samt några andra applikationer, varav några till och med är gratis att ladda ner och använda.

I den här guiden går vi igenom olika metoder och videoredigeringsprogram som gör att du kan lägga till din egen bild i ett videoformat.

Way #1 - Hur man lägger till en bild i en video med Movavi Video Editor

Instruktionerna nedan visar hur du lägger över en bild på en video med Movavis videoredigerare. Denna kraftfulla app hjälper dig inte bara att lägga in en bild i en video, utan också att redigera dina videoklipp på många andra sätt: klippa och sammanfoga, lägga till roliga klistermärken, använda kreativa filter och mycket mer.

Du kan enkelt infoga mediaobjekt i ditt projekt för att göra dina filmer mer intressanta och engagerande. Ta en titt på instruktionerna nedan för att lära dig hur du lägger till en bild i en video.

Steg 1. Installera Movavi Video Editor

Först och främst laddar du ner distributionsfilen och installerar programvaran. Så snart installationen är klar öppnar du programmet.

Steg 2. Lägg till din video

Nu är det dags att lägga till ett videoklipp. Klicka på knappen Lägg till filer och välj den video som du vill lägga en bild på. Dra och släpp din fil från Media Bin till tidslinjen.

Steg 3. Lägga till ett foto i en video

För att lägga till en bild i videon måste du först lägga till den i ditt projekt. Klicka på Plus-knappen och välj alternativet Lägg till videosp år i rullgardinsmenyn. Dra och släpp sedan din bild till det nya spåret från mappen där den finns. Du kan lägga till mer än en bild om du behöver. Om du vill lägga till en logotyp över videon ska du se till att bilden har en transparent bakgrund och sparas som en PNG-fil.

Steg 4. Redigera bildlagret

Justera inställningarna för överlagring. Välj önskat överlagringsläge (Bild i bild, Logotyp, Överlappning, Sida vid sida eller Trio). Justera sedan vinkelvärde, bildstorlek och plats i förhandsgranskningsavsnittet.

Steg 5. Spara den redigerade videon

Nu vet du hur du lägger till ett foto på en video, du har gjort det själv och allt du behöver nu är att spara den redigerade filen. Klicka på knappen Exportera, välj önskat videoformat, målmapp, kvalitet och eventuellt nytt filnamn. Du kan också definiera ytterligare video- och ljudinställningar. Klicka sedan på knappen Starta. När exporten är klar öppnas mappen med din video automatiskt. Nu vet du hur du infogar en bild i en video med Movavi Video Editor.

En app för redigering på Mac, iPad och iPhone

iMovie
Bestseller

En kraftfull lösning för enkel och snabb videoredigering

Movavi Video Editor

Ett program för redigering på Windows 8 och äldre

Windows Movie Maker

Way #2 - Hur man lägger en bild på en video i iMovie

iMovie är ett gratisprogram för iOS och macOS. Den installeras automatiskt på din Apple-enhet och har en liknande funktion som Windows Movie Maker.

Även om iMovie anses vara ett nybörjarprogram kan det infoga en bild över en video och skapa en "bild-i-bild"-effekt. Det finns även några alternativ för att göra en grundläggande animering av den överlagrade bilden när du lägger den ovanpå.

iMovie har ett mediebibliotek och en mängd funktioner som gör att du kan lägga till egna titlar, övergångar och effekter. Det är perfekt för hemvideor och enkla YouTube-projekt.

Så här lägger du till en bild på en video i iMovie:

Steg 1. Skapa ett nytt projekt i iMovie

Öppna iMovie-appen från Finder eller Launchpad och skapa ett nytt projekt.

Steg 2. Ladda upp dina filer

Klicka på Arkiv och sedan Importera media och leta upp den video och bild som du planerar att använda och importera dem till projektet.

Steg 3. Placera filerna på tidslinjen

Markera ett klipp eller ett klippområde som du vill använda som grund för din bild-i-bild och dra det ovanför ett klipp i tidslinjen.

Dra bilden tills den gröna ikonen Lägg till(+) visas och släpp musknappen.

Steg 4. Ange inställningarna

Klicka på popup-menyn till vänster och välj Bild i bild. Då visas fler kontroller för hur du kombinerar bilderna med varandra.

Steg 5. Flytta bilden på tidslinjen

Klicka och dra bilden till den del av skärmen där du vill att den ska visas. Du kommer också att se övergångseffekter och kantinställningar som du kan ändra och lägga till ett annat utseende på videon.

Steg 6. Dela filen

Dela videon. Klicka på File och sedan Share för att visa en mängd olika alternativ för att dela din nyredigerade video. Du kan välja att ladda upp direkt till Vimeo eller YouTube, bifoga till e-post eller bara ladda ner till en fil på din dator.

Way #3 - Så här infogar du en bild i en video med Windows Movie Maker

Windows Movie Maker är ett program som finns installerat på många Windows-enheter och även om det inte längre erbjuds support för det, kan det fortfarande användas av personer som har programmet på sina datorer för att infoga en bild i en video.

Windows Movie Maker har fördelen av ett mycket enkelt gränssnitt som inte tar lång tid att få grepp om ens som amatör eller nybörjare. Windows Movie Maker installeras som standard som en del av mediesviten på Windows-datorer. På de senaste Windows-enheterna har gratisprogrammet Movie Maker ersatts av Microsoft Photos App som ingår i Windows 10, som innehåller ett videoredigeringsläge.

I Windows Movie Maker kan du egentligen inte lägga en bild ovanpå en video, och du kan inte heller exportera ditt klipp till MP4 med programmet. Du kan dock infoga en bild i en video och lägga till övergångar. Här är en steg-för-steg-guide för att infoga en bild i en video med Windows Movie Maker:

Steg 1. Lägg till dina mediefiler

Öppna Windows Movie Maker och klicka på Importera video för att hitta videofilen. Klicka på Importera bilder för att separat leta upp och klistra in bildfilen i projektet från din hårddisk.

Steg 2. Flytta dina filer till tidslinjen

Välj de objekt du vill använda och dra dem till tidslinjen längst ned på skärmen, det är här du börjar strukturera videoprojektet.

Steg 3. Infoga en bild

Välj var du vill infoga din bild och dela videoklippet i två delar. För att göra detta klickar du på knappen Dela i förhandsgranskningsfönstret. Dra bilden på tidslinjen så att den hamnar på rätt plats. Klicka på Visa videoövergångar för att lägga till effekter mellan klippen.

Steg 4. Justera ljudspåret

Om din video innehåller ljud måste du göra ett extra steg. Exportera först ljudspåret separat och radera det från tidslinjen. Dela sedan upp videon i två delar och justera uppspelningstiden för varje objekt så att den totala tiden blir densamma som tidigare. Infoga sedan det sparade ljudspåret igen och se till att ljudet är synkroniserat med videon.

Steg 5. Spara videon

Öppna fil och klicka på Spara filmfil. Välj alternativet Min dator. Klicka på Nästa, ange ett filnamn och bläddra fram en lämplig målmapp. Klicka på Nästa igen och välj bästa kvalitet för uppspelning som rekommenderat. Klicka på Nästa en gång till för att exportera klippet. Så här lägger du till en bild på en video med Windows Movie Maker.

Movavi Video Editor

Skapa fantastiska videor enkelt

*Gratisversionen av Movavi Video Editor kan ha följande begränsningar beroende på build: vattenstämpel på exporterade klipp 60 sekunders video, halva ljudlängdsgränsen och/eller några avancerade funktioner är inte tillgängliga när du exporterar videor.

Vanliga frågor

Hur kan jag lägga till en logotyp i min video?

För att lägga till en logotyp i din video behöver du använda ett datorprogram eller ett videoredigeringsprogram online. Om du föredrar att använda en skrivbordsapp kan du prova Movavi Video Editor.

Ladda ner Movavi Video Editor för Windows

Ladda ner Movavi Video Editor för Mac

1. Installera programmet och kör det på din dator.

2. Klicka på Nytt projekt i avsnittet Redigera video.

3. I det nya fönstret som visas klickar du på knappen Lägg till filer. Välj din video och din logotyp i dialogrutan. Filerna kommer att visas i Media Bin.

4. Dra videon och bilden till tidslinjen.

5. Klicka på Plus-knappen och välj alternativet Lägg till videosp år i rullgardinsmenyn. Flytta din bild till det nya spåret.

6. I fönstret Överlagring väljer du alternativet Logotyp och placerar bilden på videon.

7. Klicka på Exportera för att spara resultatet. I dialogrutan väljer du utdataformat, kvalitet och målmapp. Ändra filnamnet om du vill. När du är nöjd klickar du på Starta. Den resulterande filen öppnas i den angivna mappen.

Hur lägger jag över en bild på en video?

Använd Movavi Video Editor.

1. Ladda ner och installera Movavi Video Editor på din dator.
    Ladda ner Movavi Video Editor för Windows
    Ladda ner Movavi Video Editor för Mac

2. Starta programmet och klicka på Lägg till filer och välj den video och bild du vill arbeta med. Filerna kommer att visas i Media Bin. Dra och släpp dem på tidslinjen.

3. Markera bilden och dra den till en position ovanför Videospåret. Ett överlagringsspår visas.

4. Som standard överlagras elementen i bild-i-bild-läge. Dubbelklicka på bilden för att redigera den i förhandsgranskningsskärmen. Här kan du justera bildens storlek genom att dra i kanterna och placera den på videon. Du kan också välja lägena Sida vid sida eller Täck över. Öppna rullgardinsmenyn ovanför förhandsgranskningsskärmen och välj önskat alternativ.

5. Klicka på knappen Exportera. Välj målmapp, videoformat och kvalitet. Namnge filen om du vill och klicka sedan på Starta.

Om du också vill lära dig hur du överlagrar videor kan du läsa den detaljerade guiden genom att följa länken nedan.

Hur kan jag redigera en video och lägga till en bild?

Läs den här artikeln om du vill lära dig hur du lägger till en bild i en video. Du kan också hitta detaljerad information om hur du skapar ett videomontage i vår kompletta guide.